Karpuz tezgahına kadın eli değdi 

Karpuz tezgahına kadın eli değdi 
ABONE OL
Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde 14 yıldır karpuz tezgahında satış yapan Sevil İrge (36), yaz kış demeden çalışarak kadın girişimcilere ilham oluyor.

AYŞE AKTAŞ - Bozdoğan'da yaşayan iki çocuk annesi Sevil İrge, yazın karpuz tezgahı kışın ise ilçede çeşitli ürünlerin satışını sağlayarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

Karpuzun bu sene kuraklıktan etkilendiğini söyleyen İrge, karpuz fiyatlarının da önümüzdeki günlerde düşeceğini ifade etti.

‘KURAKLIK KARPUZU ETKİLEDİ’
Antalya’dan başlayıp İran ve Manisa’ya kadar karpuzların tezgahlarda yerini aldığını söyleyen İrge, yaklaşık 1 haftadır kendi mahsullerini almaya başladıklarını söyledi.

İrge, "Karpuz bu sene güzel. Karpuz Antalya'da çok bol, biz İran’dan başlayıp en son Manisa’dan bitiriyoruz. Toptan fiyatlar 5-6 lira civarında seyrederken perakende 8-9 lira arasındaydı. Yaklaşık 1 haftadır bizim kendi ürünlerimizi almaya başladık. Bizim masrafımızı şu an karşılamıyor. Gübresi, fidesi, naylonu bugün toptan 2 lira tezgahlarda ise kilosu 3 lira. Bu bizi memnun etmiyor ama buna da şükür. Gün geçtikçe fiyatlar düşecek. Bu sene karpuzu en çok etkileyen şey kuraklık oldu. Çiftçiler çok zorlandık ve 2 gün su verebiliyorsak, 1 hafta veremiyoruz. Karpuzun büyümesini engelliyor” dedi.

150 dönümlük arsasında karpuzunu ve bununla birlikte büyükbaş hayvancılıkla uğraşan İrge, kadınların kendi ayaklarının üzerinde durmasının önemini vurgulayarak işini severek yaptığının söyledi.

karpuz-tezgahina-kadin-eli-degdi-219067-c0b85ec6aa9cc31dafbf27eaa5ba9c13.jpgkarpuz-tezgahina-kadin-eli-degdi-219067-3261c71ccd5998e1f0d61bac027776dc.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.