Karpuzlu'dan kopamadı

Karpuzlu'dan kopamadı
ABONE OL
İzmir’de yaşayan 61 yaşındaki Mustafa Yılmaz, haftanın bir günü Karpuzlu semt pazarında, geri kalan günlerinde ise çevre mahallelerde aracı ile dolaşarak seyyar satıcılık yapıyor.

TUĞBA AYDIN - Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde yaşayan Mustafa Yılmaz, İzmir’e taşınmasına rağmen ilçeden kopamadı. Yılmaz 30 yaşında ayrıldığı ilçeye yıllar sonra  dönerek bir dükkan satın aldı. Ailesinin Karpuzlu ilçesinde kalaycılık yaparak geçimini sağladığını söyleyen Yılmaz; “Rahmetli babamla zamanında Karpuzlu ’da çok kalaycılık yaptık. Daha sonra İzmir’e taşındım ama buradan da kopamadım. Artık buralı sayıldığım için çok çevrem vardı, ben de bir dükkan almaya karar verdim. Normalde cumartesi günleri Karpuzlu pazarımız olurdu. Pandemi nedeniyle çarşamba gününe alındı. Çarşamba günü pazar kurulduğunda İzmir’den buraya geliyorum, dükkanı açıyorum. Diğer günlerde seyyar bir şekilde mahalleleri dolaşıyorum, seyyar satıcılık yapıyorum” dedi.

İşlerinin pandemi nedeniyle çok düştüğünü ifade eden Yılmaz; “İşlerimiz eskisi gibi değil. Pazara gelen yok zaten. Ben çekyat, halı, mobilya her şey satarım” diye konuştu. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.