Aydın Hedef Gazetesi'nden Kevser Dayan'ın haberine göre; Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, ilçede uzun süredir beklenen doğalgaz talebiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İlçede doğalgaza yönelik ciddi bir talep olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı, bu süreçte milletvekilleriyle birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nı ziyaret ettiklerini belirtti. Yaklaşık iki yıl önce başlatılan girişimlerin sonuç verdiğini ifade eden Başkan, vatandaşın her türlü talebini ilgili birimlere iletmeye çalıştıklarını belirtti. Doğalgazla ilgili yaptıkları girişimler sonucunda 2027 yatırım programına alındığını duyurarak ilçeye doğalgaz getireceklerini ifade etti. Doğalgaz altyapı çalışmalarının, bölgede yetkili olan dağıtım firması tarafından yapılacağını belirten Dönmez, altyapı çalışmalarının ENERYA tarafından yapılacağını düşündüğünü aktardı. İlçedeki elektrik altyapısının yer altına alınmasına yönelik ilgili kurumlara talepler ilettiklerini hatırlatan Başkan, çalışmaların öncelikle şehir merkezinde yapılmasının planlandığını, kırsal mahallelerde bu uygulamanın şu aşamada mümkün görünmediğini ifade etti.
“DOĞALGAZI 2027 YATIRIM PROGRAMINA ALDIRDIK”
İlçedeki doğalgaz talebiyle ilgili girişimlerini aktaran Dönmez, “Şu anda doğalgaz talebi var ilçemizde haklı olarak. Biz bununla ilgili milletvekillerimizle beraber Enerji Bakanımızı ziyarette bulunduk iki yıl kadar önce. 2027 yatırım programına aldırdık. İlçemize inşallah 2027 yılında doğalgaz getireceğiz. Hep beraber izleyip göreceğiz o zaman öyle diyeyim. Yani sonuçta 2027 yatırım programına aldırdık. Bunun altyapı çalışmalarını buradaki dağıtım firması yapacak. Ben daha önce BOTAŞ yetkilileriyle de görüştüm. Buradaki Aydın'daki dağıtım firması yapacağını söyledi. Tahminimce de ENERYA olur herhalde buradaki de. İhalesi 2027’de olur ve yıl içerisinde çalışmalar başlar diye düşünüyorum” dedi.

“ÖNCELİKLE ŞEHİR MERKEZİNDE OLUR”
Kentteki elektrik alt yapısının yer altına alınmasıyla ilgili yetkililerle irtibata geçtiğinden bahseden Dönmez, “Elektriğin yer altına alınmasıyla ilgili talep var, biz de talepte bulunduk bununla ilgili. Önceki yıllarda da bulunmuştuk. Bu şehir içi asfaltlamamız yeni yapıldı. O asfaltlama çalışması başlamazdan önce yazılı olarak gene ilgili kurumlara taleplerimizde bulunduk ama maalesef o şu an gerçekleşemedi. Yani yolun asfaltlaması öncesi bunun yetişemediği, programa alınmadığı şeklinde geri dönüş aldık. Bizim genelde köyden dönüşen mahallemiz çok fazla. 19 tane köyümüz vardı bizim, 4 de şehir merkezinde; şimdi 23 mahallemiz oldu. Elektriğin yer altına alınması öncelikle şehir merkezinde olur. Bizim girişimimiz şehir merkezindeki elektrik tellerinin yer altına alınması. Kırsal mahallelerimizde bu daha şu anda mümkün olmayabilir” diye konuştu.





