Kart Kullananlara Üzücü Haber: Merkez Bankasından Şok Kredi Kartı Kararı

Kart Kullananlara Üzücü Haber: Merkez Bankasından Şok Kredi Kartı Kararı
Merkez Bankası'nın son dönemde yaptığı politika faizi artışı, kredi kartı kullanıcılarını yakından ilgilendiriyor.

Politika Faizi Artışı ve Kredi Kartları Üzerindeki Etkisi

Merkez Bankası'nın son dönemde yaptığı politika faizi artışı, kredi kartı kullanıcılarını yakından ilgilendiriyor. Yakın tarihli bir duyuruda, Merkez Bankası politika faizini 250 baz puan artırarak %42,5 seviyesine çıkardığını açıkladı. Bu gelişme, kredi kartlarına yönelik faiz oranları üzerinde potansiyel etkileri nedeniyle dikkatle takip ediliyor.

Kredi Kartları İçin Faiz ve Komisyon Oranlarında Değişiklik Yok

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartları için yapmış olduğu açıklamada azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarının mevcut seviyelerinde bir artış olmayacağını belirtti. Banka, kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarına yönelik en son ilan edilen oranlarda bir artışın olmayacağını vurguladı.

Merkez Bankası'nın Resmi Açıklaması ve Referans Oran

Merkez Bankası'nın resmi açıklamasına göre, kredi kartı faiz ve komisyon oranları mevcut seviyelerinde sabit kalacak. Açıklamada, "Kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarının mevcut seviyelerinin üzerine çıkmamasına yönelik olarak referans orana üst sınır getirilmiştir. Referans oranın mevcut seviyesi %3,11 olarak belirlenmiş, bu seviyenin altındaki oranlar için mevcut hesaplama yönteminde bir değişiklik yapılmamıştır" ifadelerine yer verildi. Böylece, ocak ayı içerisinde kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranları için son ilan edilen oranlarda bir artış olmayacağı açıklandı. Bu kararın önümüzdeki aylarda nasıl bir seyir izleyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.