Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Abdurrahman Fırat'ın haberine göre; İncirliova Sanayi Sitesi’nde yan yana hurdacı dükkanları bulunan Zabit ve Dağ aileleri arasında, 2 aydır gerginlik yaşanıyordu. Gerginlik, zaman zaman büyüyerek kavgaya dönüşüyordu.

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Taner Emre, İlçe Jandarma Komutanı Müslüm Güçtekin, AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Ali Kaykı, AK Parti İlçe eski Başkanı Hüseyin Celbek, MHP İlçe Başkanı Polat Tanrıkulu, iş insanları Emin Boylu ve Kenan Sayın devreye girdi.

whatsapp-image-2023-12-06-at-10-36-58.jpeg

Husumetin son bulması için hurdacı ailelerin büyükleri Kemal Zabit ve Haydar Dağ ile akrabaları, taziyeevinde barıştırıldı.

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, tatlıya bağlanan olayın ardından Kültür Park'ta iki aileye kahvaltı verdi. Etkinliğe her iki aile de katıldı. Bir arada kahvaltı yapan ailelerin samimiyeti dikkatlerden kaçmadı.

whatsapp-image-2023-12-06-at-10-37-02.jpeg

‘BİRBİRİMİZLE GÜZEL GEÇİNELİM’
Kahvaltıda konuşan Başkan Kaya, “İki aile arasındaki kırgınlığı giderip barışı sağladık. Bugün de belediye olarak bir kahvaltı verelim dedik. Rabbim herkesin nasibini ayrı ayrı verir. Kimsenin nasibini kimse alamaz. Rabbim ne diyorsa o olur. Ben de esnaflıktan geliyorum. 40 yıldır çarşıdayım. Herkesin nasibi ayrıdır. Birbirinizle güzel geçinin. İncirliova çok güzel bir ilçe.” dedi.

whatsapp-image-2023-12-06-at-10-49-16-1.jpeg

‘İLÇEMİZE SAHİP ÇIKALIM’
Diğer ilçelerde aileler arasında yaşanan kavgayı da hatırlatan Başkan Kaya, “İncirliova iyi göç alan bir ilçe. Bu ilçenin önünü kapatmayalım. İlçemize sahip çıkalım. İncirliova’nın önü çok açık ve ilerde merkez ilçe olma şansı var. Onun için birlik ve beraberlik içerisinde güzel geçinelim. Bundan sonraki dostluk ve arkadaşlık daha sıcak ve samimi olsun. Bugün buradayız yarın sizi iş yerlerinizde de ziyaret edeceğiz.” diye konuştu.

Kahvaltının ardından hurdacı ailelerin büyükleri Kemal Zabit ve Haydar Dağ bir daha el sıkışıp küskünlüğün ve dargınlığın bittiğini gösterdi.

whatsapp-image-2023-12-06-at-10-49-16.jpeg

Kaynak: Haber Merkezi