Kavgadan değil hizmetten yanayız

Kavgadan değil hizmetten yanayız
ABONE OL
AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri’nden bu yana geçen 1 yılı aşkın sürede, ildeki tarımsal ölçekte bazı önemli sorunların aşılması noktasında önemli sonuçlar elde edildiğini söyledi. 

(MURAT TAN ) AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Rıza Posacı, 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri’nin ardından geçen 1 yılı aşkın sürede, Aydın’da tarımsal ölçekteki bazı sıkıntılar ve taleplerle yıllardır kronikleşen bazı sorunlara çözüm bulmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Aydın’da yeni dönemde yerel yönetimlere de büyük iş düştüğünü söyleyerek kaynakların doğru kullanılmasını tavsiye eden AK Parti Aydın Milletvekili Posacı, “Yerel yönetimlerle işbirliği yapmaya da hazırız. Aydın’da kavgadan değil hizmetten yanayız. Enerjimizi kavga için değil Aydın’a hizmet için kullanmalıyız” dedi. 

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Aydın’da 10 yıldır incirin orman emvaline girmesi için yoğun bir mücadele verildiğini ve bunun kendisinin milletvekili olduğu dönemdeki yoğun girişimleri sonrasında hayata geçmesinin incir üreticileri adına çok sevindirici bir gelişme olduğunu söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Posacı, “Bununla birlikte hayvancılıkla ilgili olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Et ve Süt Kurumu’nun müdahalesiyle kesim fiyatının 32 liraya çıkması da çiftçilerimiz nezdinde olumlu karşılanmıştır. Çine’de yıllardır tapu sorunu yaşayan köylülerimizin mağduriyetini çözmek de bu dönem bize nasip oldu. İlerleyen süreçte daha bir çok sorun bekleyen bir takım sorunların çözülmesi noktasında da üzerimize düşeni yapacağız” dedi. 

“JEOTERMAL TARIM VE TURİZMLE BULUŞTURULMALIDIR”

Aydın’da kurulması gündemde olan 800 Yataklı Şehir Hastanesi’nin hayata geçmesiyle ilgili girişimlerinin devam ettiğini söyleyen Posacı, “Ekonomik dalgalanmadan dolayı ihalesi gerçekleşemedi. Aydın-Denizli Otoyolu ihalesinin de takipçisiyiz. Aydın’a kurulacak olan Adliye Sarayı ile ilgili de görüşmelerimiz sürüyor. Yeni Adliye Sarayı kurulduğunda Efeler’de Yeniköy, Ovaeymir ve Osman Yozgatlı mahallelerimize de değer katacak bir yatırım olacaktır. Çıldır Havalimanı’nın sivil uçuşlara ve kargo taşımacılığın açılması için de Ankara’da temaslarımız sürüyor. Bununla birlikte Aydın’da jeotermali tarım ve turizmle buluşturmamız artık şart. Jeotermalin bütün katma değerinin ilimizde kalması ve bundan faydalanmamız gerekiyor. Kuşadası’ndan bir turizmci arkadaşımız geçtiğimiz günlerde otelini kapatacağını ancak jeotermal kaynaktan faydalanabilse otelinde 12 ay termal turizm faaliyetinin mümkün olabileceğini söylemişti. Bu nedenle jeotermal kaynağın nimetlerinden de doğru faydalanmamızın gerekliliğini de kavramalıyız” diye konuştu. 

“YEREL VE GENEL İDARE AYNI YÖNE BAKMALIDIR”

Kendisinin çocukluk yıllarında Büyük Menderes Nehri’nden su içtiğini çok iyi hatırladığını söyleyen Posacı, “Gelinen noktada şu anda Büyük Menderes Nehri’ni Organize Sanayi Bölgeleri ile belediyeler yoğun şekilde kirletiyor. Belediyeler bu anlamda asli görevlerini yapmıyorlar. Arıtmalar çalışmıyor ve yeni arıtmalar hayata geçirilemiyor. Bir çok platformda çevre hassasiyetinden bahsediliyor ancak ilimizde bu anlamda çok kötü bir idare şekli söz konusu. Geçtiğimiz süreçte yenilen cezalar da ortada. Aydın Büyükşehir Belediyesi bu anlamda çok yetersiz bir durumdadır. Kanser patlamasından bahsedilen Aydın’da Büyük Menderes Nehri’nden sulanarak yetiştirilen patlıcan kanserojen içermiyor mu? Jeotermal konusunda hassasiyetimiz devam ediyor. Her zaman söylüyorum; Babamızın oğlu değiller. Benim ailem burada, köklerim burada. Benim çocuklarım da burada yaşayacak. Kimse bize jeotermal üzerinden hamaset yapmasın, herkes işini doğru yapsın. Yerel ve genel idare Aydın’da artık bir yöne bakmalıdır” dedi. 

“TÜRKİYE TÜRK-İSLAM COĞRAFYASININ IŞIĞIDIR”

“Aydın Şehir Hastanesi’nin, geçtiğimiz dönemde Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde imar plan tadilatının zamanında yapılması sağlansaydı çoktan hayata geçmiş olacaktı” diyen Posacı, “Şu anda ekonomik bir savaşa girdik. Güneydoğu’da ciddi operasyonlar yapıldı, şehirler bu operasyonlar sonrasında yeniden kuruldu. Yine bununla birlikte de ülkemizin bekası adına Suriye’de de operasyonlar gerçekleştirdik. Bunlar ciddi anlamda ekonomik güç isteyen süreçlerdir fakat her şeye rağmen devletimizi vatandaşımızdan hiçbir şeyi de eksik etmedi. 1974’deki Kıbrıs Harekatı’ndan sonra Türkiye’nin yaşadığı ekonomik darboğaz halen akıllardadır. Buna rağmen Suriye’deki askeri harekatların ardından Türkiye halen ekonomik anlamda güçlüdür. Şu anda bölgesel bir savaş veriyoruz. Yine Doğu Akdeniz’de yaşanan sondaj krizinden kaynaklı durumlar da ortada. Türkiye’ye her şeye karşın dik duruşundan taviz vermiyor. Türkiye tüm Türk-İslam coğrafyasının ışığı olmaya da devam ediyor. Bunu Afrika’da, Yunanistan’daki Batı Trakya’da da gördük” dedi. 

“PAMUK ÜRETİCİLERİNİ KORUMAK ZORUNDAYIZ” 

Milletvekili seçilmesine rağmen halen dahi tarımla birebir uğraşan birisi olduğunu ve Aydın’daki tarımsal ölçekteki sorunları ve çözüm önerilerini iyi bildiğini söyleyen Posacı, “Son dönemde pamuk fiyatları Çin’in ABD ile kavgasından dolayı kötü gidiyor. Geçtiğimiz süreçte de Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan ile Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ile bu konuda da görüşmelerimiz oldu. Pamuk üreticilerini korumak zorundayız. Hayvancılar için nasıl Et ve Süt Kurumu ile müdahale ettiysek bu konuda da pamuk çiftçisi adına çözüm bulmamız gerekiyor. Yaklaşık 15 gündür bu konuya daha da eğilmiş durumdayım. Dışarıdan pamuk geliyor. ABD’den gelen pamuklara yüzde 3 fon uygulanıyor ancak biz bunun yükseltilmesini talep ettik. Bu bağlamda iplikçi de bu fonun kaldırılmasını talep ediyor. Ticaret Bakanlığı, Tarım Bakanlığı yetkililerimizle görüşmelerimiz sürüyor. Bir çözüm bulacağız. Halihazırda Aydın’da yüzde 30’luk kesintiye karşılık gelen 70 milyon liralık pamuk primleri de artık çiftçilerimizin hesaplarına yattı” diye konuştu. 

“YEREL YÖNETİMLER KAYNAKLARI DOĞRU KULLANMIYOR” 

Bir şehrin lokomotifinin yerel yönetimler olduğunu söyleyerek, Aydın’da kavgadan değil hizmetten yana olduklarını kaydeden Posacı, “Şehrin ufkunu yerel yönetimler açar. Projeleri üretir. Son dönemde büyükşehir yasası ile yerel yönetimlere büyük güç ve imkan sağlandı. Ne yazık ki buna karşın şu andaki gördüğümüz tabloda seçimi kazanan yine Özlem Çerçioğlu da olsa biz, kendisine oy vermeyen seçmenlerin haklarını da savunmakla mükellefiz. Aydın’ın haklarını esasen özünde hep birlikte ve ekip sağduyusuyla birlikte savunmamız da lazım. Hep beraber aynı gemideyiz. Belediyelerimizle de gerektiğinde işbirliği yapmaya da hazırız. Benim kendilerine tavsiyem, kaynaklarını doğru kullanmalarıdır. Ne yazık ki kaynaklar doğru kullanılmıyor ve gereksiz yatırımlar yapılıyor. Örneğin yepyeni parke taşları sökülüyor yerine asfalt yapılıyor. Bu anlamda kaynak israfından da kaçınmamız şarttır. Parayı doğru kullanmamız lazım. Umurlu’da benim 2014’te yaptığım parke taşlarını söküp asfalt dökmüşler. Yağmur yağdığında büyük sıkıntı yaşayacağı aşikar” dedi. 

“GÜN KAVGA DEĞİL HİZMET GÜNÜDÜR”

Aydın’da mevcut organize sanayi bölgelerinden bazılarının genişleme alanı çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Posacı, “Umurlu OSB’de böyle bir talep yoktu ancak genişleme alanıyla ilgili çalışma yapılmasını kendilerine tavsiye ettim. Yatırımcı yer bulamıyor. OSB’lerdeki arsaların arsa tüccarlarının eline geçmesini önlemek lazım. Umurlu OSB’de arıtma çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki süreçte genişleme alanı çalışmaları da gündeme gelecek. Bununla birlikte jeotermal santrallerin çevreye etkilerinin araştırılması amacıyla  Çevre ve Şehircilik  Bakanlığı ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası arasında ortak proje çalışması da yürütülüyor. Yine Söke’de lisanslı depo kurulumuyla ilgili çalışmaları da destekliyoruz ve destekleyeceğiz. Aydın’ın kalkınması için bu dönem hep birlikte üzerimize düşeni yapmalıyız.  Bunun için yerel yönetimlerle de işbirliği yapabiliriz. Kavgadan değil hizmetten yanayız. Ben yerel seçimlerden sonra Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Özlem Çerçioğlu ile Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ı ilk tebrik edenlerden biriyim. Gün kavga günü değil, hizmet günüdür. O Bakımdan zamanı boşa geçirmeyelim. Enerjimizi kavga için değil Aydın’a hizmet için kullanalım” diye konuştu. 

kavgadan-degil-hizmetten-yanayiz-121345-241f5e58f2447e7d778a4cbff033ecec.jpgkavgadan-degil-hizmetten-yanayiz-121345-a1b084da59a7d32013fc649f15ef9ac6.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum