Kaymakam Şahin, Milli Parkı gezdi

Kaymakam Şahin, Milli Parkı gezdi
ABONE OL
Aydın’ın Efeler İlçe Kaymakamı Cemal Şahin, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nı ziyaret etti.

GÖKHAN DÜZYOL- Ziyarete ADÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göksel Armağan ile İşletme Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ece Armağan ve Dr. Öğretim Görevlisi Mustafa Doğaner de katıldı.

Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Ege’nin gözde alanlarından Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nı ziyaret etti. Milli Parkın Müdürü Koray Aşık, 27 bin 598 hektar bir alana sahip olan ve Kuşadası, Söke ve Didim ilçe sınırları içerisinde kalan parkla ilgili sunum yaptı. 


DÜNYADA EŞİ YOK
Aşık, Milli Parkın dünyada bir örneği daha olmadığını, Akdeniz’den Kafkasya’ya kadar kıyılarda yayılım gösteren ve neredeyse tüm bitkilerin doğal olarak bir arada görüldüğü botanik bahçesi, yırtıcı kuşları ve vahşi hayvanlarıyla bir doğal kara alanı ve onu çevreleyen sualtı zenginlikleri, diğer yandan da yüzlerce kuş türünü barındıran, zengin balık çeşitleriyle bir delta ve bütün bunları çevreleyen tarihi ve kültürel zenginliklere sahip olduğunu söyledi. 
Sunumun ardından konuklar, Doğanbey İşletme Şefi Uğur Ulaşoğlu rehberliğinde bölgedeki endemik bitkiler ve hayvan türlerini yakından görüp Dilek Yarımadası Büyük Menderes Milli Parkı Ziyaretçi ve Tanıtım Merkezi ile bölgede bulunan karakol noktalarını ziyaret etti.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.