Kaymakam Soley, pazarı teftiş etti

Kaymakam Soley, pazarı teftiş etti
ABONE OL
Koronavirüs tedbirleri kapsamında Karacasu pazarı bu haftada sıkı önlemler altında yapıldı.

GÜLAY ÖZTEKİN - Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal ile birlikte pazarda incelemelerde bulunurken 22 evin karantina altına alındığı Acarlar pazarcı esnafı da Karacasu pazarındaki yerini aldı. 

Pazartesi günleri kurulan Karacasu pazarında bu hafta giriş çıkışlar sıkı denetlendi. Pazar yeri iki haftadır bariyerlerle kapatılarak iki yerden giriş verildi. Zabıta ekipleri, polis ekipleri ile birlikte iki yerden sağlanan noktadan alışverişe gelen vatandaşların ateş ölçümlerini yaparak pazara girmesini sağlarken belediye ekipleri tarafından dezenfektan ile birlikte maske dağıtıldı. 
Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da Belediye Başkanı Zeki İnal ile birlikte sabahın erken saatlerinde Pazar yerindeki pazarcı esnafını denetledi. 

KAYMAKAM GEREKLİ UYARILARI YAPTI
Gerekli uyarıları yapan Kaymakam Soley, 3 metre kuralına sebze ve meyveleri poşet içerisinde satan pazarcı esnafı kadar vatandaşların da sosyal mesafeyi gözeterek alışveriş yapmaları konusunda uyardı. Pazara önceki hafta dışarıdan gelen esnaf alınmazken pazar fiyatlarındaki artış nedeniyle geçen hafta ve bu hafta ilçe dışından gelen esnafta yerli esnafla birlikte pazarda yerini aldı. 

ACARLAR ESNAFI DA PAZARDA TEZGAH AÇTI
Pazara gelen esnaf arasında Valilik kararı ile 22 evin karantina altına alındığı Acarlar pazarcı esnafı da her hafta olduğu gibi pazarda tezgah açtı. Acarlar esnafına karşı diğer esnafların ve vatandaşların temkinli yaklaştıkları görüldü. Acarlar’da karantina altına alınan pazarcıların isim listelerinin emniyet güçlerinin elinde olduğu giriş çıkışların denetlendiği ve yapılan ateş ölçümlerinde ateşi yüksek çıkanların pazar yerine alınmayıp sağlık kuruluşlarına yönlendirildikleri dolayısıyla korkulacak bir şey olmadığı bildirildi. 

SOSYAL MESAFE KURALINI HİÇE SAYDILAR
Vatandaşların sosyal mesafeyi korumaları yönünde yapılan uyarılara ise bazı vatandaşların uymayıp özellikle bankamatik önlerinde iç içe beklemeleri dikkat çekti. Güvenlik görevlilerinin ise sık sık sosyal mesafeye uyulması konusunda uyarı yapmasına rağmen vatandaşların bu konuda yeteri kadar duyarlı davranmayıp hem kendi hem de başkalarının sağlığını hiçe saymaları tepki çekti. 

kaymakam-soley-pazari-teftis-etti-158449-73e754da9c44727a033382fa01a76e98.jpgkaymakam-soley-pazari-teftis-etti-158449-83794fdaab39a0e0ad864978a17af3cd.jpgkaymakam-soley-pazari-teftis-etti-158449-bede6dd71ccbdb1469c6f4c15cb2dbae.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.