"KDV kaldırılsın, fiyatta düzenleme yapılsın"

"KDV kaldırılsın, fiyatta düzenleme yapılsın"
ABONE OL
Veteriner Hekimi Kerim Uzun, mamalardaki yüzde 18'lik KDV’nin kaldırılmasını ve fiyatlarda düzenleme yapılmasını talep etti.

(Kıymet SARIYILDIZ) -ÖZEL HABER-

Mamalarda yüzde 18'lik KDV uygulanması birçok hayvan besleyen vatandaşın yanı sıra sokak hayvanlarını besleyen vatandaşları da zor durumda bırakıyor. Hayvanlara bakmakta güçlük çektiklerini, bütçelerinin çoğunu hayvanlar için harcamak zorunda kaldıklarını söyleyen vatandaşlar KDV’nin kaldırılmasını ya da daha az uygulanmasını talep etti. 
 

“MAMA FİYATLARINDA CİDDİ BİR ARTIŞ YAŞANDI”
KDV’nin yanında kur oynamalarının ardından mama fiyatlarında ciddi artış yaşandığını belirten  Veteriner Hekimi Kerim Uzun, artışlar nedeniyle vatandaşların alım gücünde azalma olduğunu kaydetti. Mama fiyatlarında düzenleme yapılmasını talep eden Uzun, “Son kur oynamalarından sonra mama fiyatlarında ciddi bir artış yaşandı. Bu fiyat artışı vatandaşların alım gücünü gözle görülür derecede etkiledi. Şu anda vatandaşlar evdeki hayvanları için belli bir kalitede mama kullanırken fiyat artışlarından sonra alt kaliteyi almak mecburiyetinde kalıyor. Alt kaliteye geçilmesi ile birlikte hayvanlarda sağlık sıkıntıları başlıyor” ifadelerini kullandı. 

 

“VATANDAŞLARIN ALIM GÜCÜNÜ TEKRAR SAĞLAMAK GEREKİYOR”
Fiyat artışlarından en fazla sokak hayvanlarının etkileneceğini belirten Uzun, hayvan severlerin fiyat nedeniyle daha az mama aldığını ifade etti. Düzenleme yapılmadığı takdirde sokak hayvanlarının zor günler yaşayacağını vurgulayan Uzun, “İkinci bir sorun sokak hayvanları için mama alan hayvan sever vatandaşlarımız var. Onlar daha önce 2 kilo alabiliyorken bir kiloya düşmek durumunda kaldı. Sokaktaki hayvan sayısı azalmıyor ama daha az miktar yemek yiyebiliyorlar. Ekonomik durumu bir kiloya yeten vatandaşlar ise hiç alamıyor şu anda. Bu konuda düzenlemeye gidilmeli. KDV oranlarının düşürülmesi gerekir. Vatandaşların alım gücünü tekrar sağlamak gerekiyor. Bir düzenleme yapılmaz ise sokaktaki hayvanlar için bu soğuk kış günleri besleme anlamında yetersiz olacak. Böyle de sağlık problemleri yaşanacak” ifadelerine yer verdi.  

İLGİLİ HABERLER

kdv-kaldirilsin-fiyatta-duzenleme-yapilsin-256476-4af8a1267a0abcae311f224ee9edcfd9.jpegkdv-kaldirilsin-fiyatta-duzenleme-yapilsin-256476-3e9439ebcb549f930f72e30a624f0b03.jpgkdv-kaldirilsin-fiyatta-duzenleme-yapilsin-256476-9f96870f80a1cae0dd1ccfcaf564a9d1.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.