Kılıçdaroğlu'na linç girişimi kitaplaştırılıp dağıtıldı 

Kılıçdaroğlu'na linç girişimi kitaplaştırılıp dağıtıldı 
ABONE OL
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından 21 Nisan 2019’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara Çubuk’taki şehit cenazesinde yapılan linç girişimi ile ilgili araştırma komisyonu raporu kitabı hazırlandı.

GÜLAY ÖZTEKİN- Ülke genelindeki il ve ilçe başkanlıklarına dağıtılmaya başlanan kitapta, Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının planlı olduğu vurgusu yapılırken yaşanan olayların perde arkası tüm çıplaklığı ile gözler önüne serildi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara-Çubuk’ta yapıla linç girişimi ile ilgili aynı gün kurulan araştırma komisyonu rapor hazırladı. Rapor, “21 Nisan 2019 Çubuk Linç girişimi Araştırma Komisyonu Raporu” başlığı ile 280 sayfalık bir kitapta toplandı. Olay günü, öncesi ve sonrasında bu güne kadar yaşanan olayların aktarıldığı kitapta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na düzenlenen linç girişiminin planlı olduğu vurgusu yapıldı. 

PLANLI BİR LİNÇ GİRİŞİMİ

Kemal Kılıçdaroğlu’na düzenlenen linç girişiminin perde arkasında yaşananlarla ilgili merak edilen tüm soruların cevap bulduğu kitap, “Türkiye’nin utanç günü” başlığıyla verildi. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra yenilenen İstanbul seçimleri öncesi Ekrem İmamoğlu’nun Maltepe’deki halk buluşması ile aynı gün ve saate denk getirilmesinin tesadüfün böylesi dedirten planlı bir linç girişimi olduğunun altının çizildiği komisyon raporunun yayınlandığı kitap yurt genelinde dağıtıldı. Tüm soruların cevaplarının bulunabileceği kitapta, yaşanan olayların perde arkası tüm çıplaklığı ile gözler önüne serildi. 

TBMM’NİN 16 YILLIK ÇALIŞMASI DA AYRI BİR KİTAPTA

Öte yandan CHP’nin 16 yılda Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) yaptıklarının anlatıldığı bir başka kitapla birlikte yurt çapında tüm il ve ilçe başkanlıklarına gönderilerek partili partisiz tüm yurttaşların bilgilenmesi amaçlanıyor. 

BU ÜZÜCÜ OLAYLARIN SON BULMASINI DİLİYORUM

CHP Karacasu ilçe Başkanı Ali Akar, kendisinin de teslim aldığı kitapla ilgili değerlendirmede bulundu. Yaşanan olayların çok üzücü olduğunu dile getiren Akar,

“Genel Başkanımıza yapılan saldırıyı kınıyorum. Ülkemiz açısından çok vahim diyebileceğimiz bu ve benzeri olayların tekrar yaşanmamasını diliyorum. Ankara’nın Çubuk İlçesinde Akkuzulu köyünde düzenlenen şehidin cenaze törenine Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu beraberindeki heyetle birlikte katılmıştır. Cenaze safında yerini almasıyla birlikte Bay Kemal dışarı sloganları atılmaya başlanmış cenaze namazından sonra genel başkanımız saldırıya uğramış ve linç girişiminde bulunulmuştur” dedi. 

KİTAP İL VE İLÇE BAŞKANLIKLARINDA

Yaşanan bu vahim olayın ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu toplanarak olayla ilgili araştırma komisyonu kurulduğunu ifade eden Akar, “Bu komisyon orada yaşanan gerçeği tüm yönleriyle açığa çıkarmak için kuruldu. Bu kitapta cenaze günü ve öncesinde neler yaşandı

. Bu olayların ardından bu güne kadar neler yaşandı tüm çıplaklığı anlatılmaktadır. Çubuk’ta yaşanan olayların detaylarını içeren tüm sorulara cevap bulabileceğimiz bu kitabın tanıtılmasını ve herkesin anlamasını istiyoruz. Diğer kitapta ise CHP’nin 16 yıldır TBMM’inde yaptığı çalışmalar yer alıyor. Bunları merak eden tüm üyelerimiz gelip partimizden alıp okuyabilir” diye konuştu.

kilicdarogluna-linc-girisimi-kitaplastirildi-129382-50ececf792470ebdd3893db14b5d58ce.jpgkilicdarogluna-linc-girisimi-kitaplastirildi-129382-2d2c38049dc9417f9df83cefd13443b0.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.