KİMSE AÇ KALMAYACAK

KİMSE AÇ KALMAYACAK
ABONE OL
Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Karacasu Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen Sosyal Market, Aşevi, Şefkat Eli, Kadıneli Restoran & Kafeterya ve Yöresel El Sanatları satış mağazasından oluşan 5 ayrı sosyal projeyi düzenlenen törenle hizmete açtı.

(GÜLAY ÖZTEKİN) Vali Köşger, “Kaymakamlığımızın hayata geçirdiği bu projeler bize gösteriyor ki, Karacasu’da aç kalan kimsenin olmayacağının garantisidir” dedi. 
Karacasu Kaymakamlığı bahçesinde hizmete açılan Sosyal Market önünde düzenlenen törene, Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Aydın Anıtlar Kurulu Müdürü Mehmet Yılmaz,  AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

DESTEKLERİNDEN DOLAYI VALİ KÖŞGER’E TEŞEKKÜR ETTİ 
Halk oyunları gösterileri ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan Kaymakam Ahmet Soley, 5 ayda hayata geçirdiği 5 ayrı sosyal sorumluluk projesi olan Sosyal Market, Şefkat Eli, Aşevi, Kadınım Güçlüyüm Yarınlara Umutla Bakıyorum, Yerel El Sanatları Satış Mağazası ile ilgili bilgi verdi. Kaymakam Soley, sosyal devlet olmanın gereklerini daha iyi yerine getirmek için Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın daha etkin faaliyet göstermesini sağlamak amacıyla hayata geçirdikleri projelere vermiş olduğu destek ve katılarından dolayı Vali Yavuz Selim Köşger’e teşekkür plaketi takdim etti. 

5 PROJE AYNI ANDA HAYATA GEÇİRİLDİ
Sosyal Market Projesinden Vakıf Mütevelli Heyeti kararınca belirlenen fakir ve yardıma muhtaç 366 ihtiyaç sahibi, yakınlarıyla birlikte 717 kişinin yararlanacağını belirten Kaymakam Soley, “İhtiyaç sahipleri kendilerine verilecek bir kart ile ayda bir kez gıda iki ayda temizlik malzemesi, 3 ayda bir kez de giyecek yardımı alabilecekler. Sosyal Market aracılığıyla dağıtılan yardımlar çeşitli kurum ve kuruluşlar aracılığıyla karşılanacak. Aşevi Projesi kapsamında 60 yaşlı ve engellimize her gün 2 öğün sıcak yemek evlerine servis edilecek. Yapılacak yardım kısa sürede ilçe genelinde yaygınlaştırılacak. Şefkat Eli Projesi çerçevesinde ise bakacak kimsesi olmayan kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumdaki 307 kişi, vakıf personeli tarafından düzenli olarak evlerine ziyaret edilip evlerinde temizlik ve kişisel bakımları yapılmaktadır. Ocak ayından bu yana uygulanmakta olan projeden bu güne kadar 307 kişi yararlandı” dedi. 

KADINLAR KENDİ İŞLETMESİNİ KURDU
Kaymakam Soley, Kadınım Güçlüyüm Yarınlara Umutla Bakıyorum Projesiyle de aileleri dar gelirli kadınlara öncelik verilmek üzere kadınlara bilgi ve beceriler kazandırarak meslek edinmelerini, ürettiklerini pazarlayabilecek konuma gelmelerini sağlayarak aile bütçelerine katkı getirir hale getirilmesinin amaçlandığını söyledi. Proje kapsamında İŞ-KUR destekli 4 kurs açıldığını ve kursu bitirenlere kurdukları Kadın Girişimciler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde örgütlenmelerinin sağlandığını ifade eden Soley, “ Kooperatif bünyesinde Kadın Eli Restoranı ve Kafeterya ile kadınlarımızın ürettikleri ürünlerin pazarlanacağı Karacasu Yerel Ürünler Ve El Sanatları Mağazasını faaliyete geçirdik. Aşevi Projesi Kadıneli Restoranında pişirilip hazırlanmaktadır.  Önümüzdeki günlerde kadın satış mağazaları artırılacaktır” diyerek hizmete açılan projelerin hayırlı uğurlu olmasını diledi.


“AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNER”
Vali Yavuz Selim Köşger, “At sahibine göre kişner. Başlatmış olduğu projeler nedeniyle kendisine teşekkür ediyorum. Kaymakam Bey gelir gelmez tecrübesini ortaya koydu” diyerek başladığı konuşmasında Kaymakam Ahmet Soley’e göstermiş olduğu çaba ve üstün gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

AÇ KİMSE KALMAYACAK
Bir Konyalı olarak kendisinin Mevlana’nın hemşerisi olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğunu belirterek, sözlerini sürdüren Vali Köşger, “Mevlana’nın biz sözü var. Şems Tebrizi bana bir tek şey öğretti. Şems Hazretleri, ‘Dünyada bir kişi aç üşüyorsa, senin ısınmaya, bir kişi açsa senin tok olmaya hakkın yok’ diyen bir düsturu hayat prensibi haline getirmiş insanlar olarak Karacasu'da Aydın'da dünyada bir kişi aç ise bizimde tok olmaya hakkımı yok diye düşünüyoruz. Karacasu'da 366 ihtiyaç sahibi yakınlarıyla birlikte 717 ihtiyaç sahibinin ihtiyaçlarını sosyal marketten karşılayacak olması önemli bir şey. Bu bize sonra Karacasu’da aç kalan kimsenin olmayacağının garantisidir” dedi.  

ÖVGÜYLE BAHSETTİ
Yapılan hizmetlerin takdire şayan olduğunu ifade eden Köşger, “Çok güzel işler. İş burada da kalmıyor. Ev kadınları ya da çalışıp evine katkı sağlamak isteyen elinin emeği ile başka bir projeye de imkan sağlanıyor. Birçok kadınımız kendi elinin emeği ile evine katkı sağlamış olacak hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. 

KARACASU'NUN AFRODİSİAS GİBİ BİR NİMETİ VAR
Karacasu’nun Dünya mirası olan Afrodisias Antik Kenti gibi eşi benzeri bulunmaz bir nimete sahip olduğunu vurgulayan Vali Köşger, “Afrodisias Allah'ın size, Karacasu'ya verdiği bir nimet. Bu nimetin Karacasu'ya, Aydın'a nasıl katkı sağlayacaksa o şekilde katkı sağlaması için gereken bütün tedbirleri alıyoruz. Bundan sonra da oranın tanıtımı ile ilgili turizmin derinlik kazanması için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Karacasu’yu daha iyi hale getirmek daha yaşanabilir olması için çalışıyoruz. Karacasu hakikaten güzel bir yer. Daha da güzel olacak. Buradaki Allah’ın verdiği nimetleri en iyi şekilde daha güzel hale getirmemiz lazım. İşi bilen kılıcı kuşanan arkadaşlarımızla daha iyi hale getireceğiz” ifadelerini kullandı. 

YOKSULLARA GİDEN YEMEKLERİ KENDİ ELLERİYLE KOYDU
Ardından Vali Köşger ve beraberindekiler, İlçe Müftüsü Murathan Aksoy'un okuduğu dualarla hizmete açılan sosyal market, Kadın Eli Restoran ve Yerel El Sanatları Mağazasını gezdi. Aşevi projesi kapsamında Kadın Eli Restoranda kadınlar eliyle pişirilip evlere servis edilecek olan termostatlı kaplara kendi eliyle yemek koyan Vali Köşger’e, Kaymakam Ahmet Soley tarafından kadınların hazırladığı yerel ürünlerden oluşan hediye sepeti takdim edildi.  
Öğle yemeğini Şirin Pide Salonu’nda Karacasu’nun ünlü pidesinden yiyerek ziyafet çeken Vali Köşger, ilçeye veda etti.

karacasuda-ac-acikta-kimse-kalmayacak-96037-3e6cdd722bbbc18219ebd429107a67b0.jpgkaracasuda-ac-acikta-kimse-kalmayacak-96037-6b55c09c1f032ff96c2ba0e7a8790164.jpgkaracasuda-ac-acikta-kimse-kalmayacak-96037-937ea9773a62b6773d8a8d561161ce32.jpgkaracasuda-ac-acikta-kimse-kalmayacak-96037-84248c55ac883dd8499a75198f06d038.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.