Kira ve hibe desteğine 600 kişi başvurdu

Kira ve hibe desteğine 600 kişi başvurdu
ABONE OL
Koronavirüs salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnafa verilecek kira ve hibe destekleri başvurusu devam ediyor. Bu kapsamda Koçarlı’da 600 esnaf kira ve hibe desteği başvuru yaptı.

Ticaret Bakanlığı’nın koronavirüs salgını nedeniyle verilecek hibe desteği programı ve uygulama esasları hakkında tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından 806 esnafın bulunduğu Koçarlı’da 600 esnaf başvuru yaptı.

Başvuruların 08 Ocak 2021 tarihine kadar devam edeceğini belirten Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, esnaflara bu yönde destek verdiklerini açıkladı.

Yeni yıl kısıtlamalarında da esnafın mağdur olmamaları için hizmet verdiklerini belirten Başkan Yaman, “Başvuruların yürürlüğe girmesi ile beraber esnaflarımıza bilgilendirmeler yapıldı. Yeni yıl kısıtlamalarının başlaması ile birlikte Koçarlı Kaymakamlığı’ndan aldığımız izin ile Oda personelimiz esnafımız ile telefonla irtibata geçerek hizmet verdi.” dedi. 

700 ESNAF BAŞVURUSU BEKLİYORUZ
806 esnafın bulunduğu Koçarlı’da 600 esnafın başvuru yaptığını söyleyen Başkan Yaman, “Başvurular 08 Ocak 2021 tarihinde sona erecek. Esnaflarımız yapılan başvurularını e-devlet üzerinden takip ederek bilgi sahibi olacaklar. Odamızda 806 üye mevcut. Bazı üyelerimiz koronavirüs salgını nedeni ile işlerinin aksamadığını belirterek desteklerden yararlanmayarak başvuru yapmadı. 08 Ocak 2021 tarihine kadar bu sayının 700 civarı olmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

ZAM YAPILMAYACAK
Koronavirüs salgını nedeni ile zor günler yaşayan esnafın muhasebe ücretlerine bu yıl zam yapılmayacağını da belirten Başkan Yaman, “Esnaflarımız zor günler yaşıyor. Bizde esnaf odası olarak bu yıl muhasebe ücretlerine zam yapmayacağız.” dedi.

kira-ve-hibe-destegine-600-kisi-basvurdu-196680-7cd018c52a6140b3362c300f8eb3ce50.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.