Kırlı kızartması

Kırlı kızartması

Kıymet'in mutfağında bu haftaki yemek tarifimiz Aydın yöresine özgü olan Kırlı Kızartması.

A+A-

KIYMET SARIYILDIZ- Yapımı kolay ve basit olan yemeğimizin malzemelerini sayıyorum.

Kişi başına 1 patlıcan

1 büyük boy soğan

2 büyük boy domates

1 baş sarımsak

Kırmızı toz biber

Tuz

Kırlı Kızartması Tarifi Yapılışı

Patlıcanlar ortadan ikiye kesip uzunlamasına dörde kesiyoruz. Tuzlu suda acı suyu çıksın diye yarım saat bekletiyoruz. Sonra bol yağda kızartıyoruz. Yanmamasına özen gösterin.

Ayrı bir tencerede iri iri doğradığımız soğanları ve domatesleri kavurup sarımsakları ekliyoruz. Malzemelerimiz tam bir sağlık deposu.

Malzemelerimizi kavrulduktan sonra kırmızı biberini ekleyip 1 dakika sonra patlıcanları içine atıyoruz.

Üzerine basıncaya kadar su ekleyip suyu azalana kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.

Yemeğimiz pişti bile afiyet olsun :)

dsc-0254.JPG

HER CUMARTESİ HEDEF GAZETESİ'NDE BAYİNİZDEN ALMAYI UNUTMAYIN

72e92c21-6801-4ccb-ba16-e8a5986d277b.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.