Kış aylarında cilt bakımına dikkat 

Kış aylarında cilt bakımına dikkat 
ABONE OL
Estetisyen Tuğçe Udum, kış mevsimi ile beraber oluşabilecek cilt rahatsızlıklarına karşı kadınlara; evde rahatlıkla hazırlanabilecek maske ve cilt bakımları hakkında bilgi verdi.

AYŞE AKTAŞ - Kış mevsiminin yaklaşmasıyla soğuk ve rüzgarlı havanın, kadın cildine yönelik olumsuz etkisinden söz eden estetisyen Tuğçe Udum, alışveriş merkezleri ve toplu taşıma araçları gibi kalabalık alanların yeteri kadar havalandırılmamasının cilt kuruluğuna yol açtığını kaydetti. Kış aylarında cilt yumuşaklığının ve esnekliğinin bozulduğunu ifade eden Udum, bu tahribatlarla beraber kuruma, çatlama, kanama, döküntü, kepeklenme ve kaşıntı gibi sorunlarla karşılanabileceğini söyledi.

“KIŞIN CİLDİMİZ KURUMAYA DAHA MEYİLLİ”
Estetisyen Udum, cildin kış mevsiminde daha hassas olduğunu belirterek, şöyle konuştu: 
“Kış aylarında soğuk ve rüzgarın olumsuz etkilerine bir de daha sıcak suyla yapılan banyoların etkisi de ekleniyor, sadece el ve yüz değil, tüm vücudun daha da kuruyup sertleşiyor, saç ve tırnaklar kuruyor, matlaşıyor ve kırılganlığı artıyor. Cilt bakımı aslında her dönem önemli. Nasıl yazın güneşin zararlı ışınlarından korunuyorsak cildimizi, kışın da rüzgar ve soğuk havadan korumalıyız. Kışın su tüketimimiz azalıyor ve cildimiz kurumaya daha meyilli hale geliyor ve pH seviyesi bozuluyor. Yaz aylarında tek bir ürün iyi gelirken cildimize kışın birkaç ürünü kullanmamız gerekebilir. Özellikle kuru cilde sahipsek alkol içeren tonikler kullanmamalıyız. 20’li yaşlardan itibaren göz çevresine özel serum ampul ve dermokolijik ürünler kullanmaya başlayabiliriz. Fındık, fıstık, kuru kayısı, havuç gibi yiyecekler cildin ekstra nemlenmesini sağlayacaktır. Bol su içmenin yanında omega 3 almalıyız somon ve ceviz tüketebiliriz. Çok sıcak su ile yıkanmamalıyız, dışarı çıkarken nasıl güneş koruyucularımızı kullanıyorsak, kışın da özellikle mutlaka içinde nemlendiricisi olan bir güneş koruyucu kremi kullanmalıyız. Cildimizde leke, kırışıklık veya sarkma gibi problemler varsa kış, bunlara çözüm bulabilmek için en güzel zaman.” 

YAĞLI CİLTLER İÇİN ÖNERİDE BULUNDU
Yağlı ciltler için önerilerde bulunan Udum, her sabah yıkanan yüzün ardından uygun tipte bir nemlendirici sürülmesi gerektiğini ifade ederek şöyle devam etti:
“Önce sıcak, sonra soğuk suyla ciltte şok etkisi yaratın. Özellikle sabahları uykudan uyandıktan sonra eller ve yüzler yıkanırken sıcak su ile başlanıp, durulama sırasında soğuk su kullanılabilir. Bu durum yüzde şok etkisi yaratarak kan dolaşımını hızlandırır, hızlanan kan dolaşımı ise yağ ve ter bezlerini harekete geçirerek cildi yumuşatır. Cildinizin soğuktan korunması ve nemini kaybetmemesi için eldiven, atkı, bere gibi dış ortamla direkt teması azaltan aksesuarlar kullanın. Kaloriferli ortamlarda kalorifer peteğinin üzerine mutlaka su bulunan kaplar koyarak ortamın neminin korunmasını sağlayın. Soğuk havanın göz çevresindeki kırışıklıkları artırmaması için gözlük takarak bariyer oluşturmaya çalışın.”

EVDE CİLT BAKIMI NASIL HAZIRLANIR?
Evde hazırlanabilecek bir çeşit formül veren Udum, cilt bakımı yapılsa da düzenli olarak ayda bir profesyonel bir cilt bakımının yapılması gerektiğinin altını çizdi. Günlük cilt bakımları için öneride bulunan Udum, “Bir miktar balı yüzünüze sürüp, yarım saat beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Ardından limon suyunu bir pamuk yardımıyla cildinize sürünü, bir müddet bekleyin. Bir miktar yulaf ezmesini bal ile karıştırın. Karışımı 20 dakika yüzünüzde bekletin, ılık suyla durulayın. Sonra da nemlendirici uygulayın, kırmızı görünüm için ideal bir iyileştirici olarak sektörde kabul görüyor. Yoğun el bakımı için gece yatmadan el kreminizi bolca uygulayın ve pamuklu bir eldiven giyin. Bu ellerinizdeki tahribatı ortadan kaldırdığı gibi çok güzel bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. ” şeklinde konuştu.

kis-aylarinda-cilt-bakimina-dikkat-183220-2a011e69a99f56b88b79b81296473f2a.jpegkis-aylarinda-cilt-bakimina-dikkat-183220-1780dcce3866d9dff41b53f77c5a2294.jpeg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.