Kısa Çalışma Ödeneği 30 Haziran’da Sona Eriyor

Kısa Çalışma Ödeneği 30 Haziran’da Sona Eriyor
ABONE OL
Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamalar nedeniyle işverenlerin yükünü azaltmak amacıyla Kısa Çalışma Ödeneği hayata geçirildi. 30 Haziran itibari ile Kısa Çalışma Ödeneği ve işten çıkarma yasağı sona eriyor.

ABDURRAHMAN FIRAT - Türkiye’de 11 Mart 2020 yılında ilk koronavirüs vakası görüldü. Vakaların hızla artmasıyla birlikte bir çok işyeri kapandı. Pandeminin çalışana ve işverene yükünü hafifletmek amacıyla 26 Mart 2020’de 3 aylığına hayata geçirilen Kısa Çalışma Ödeneği yıl sonuna kadar uzatıldı. Son kabine toplantısının ardından 1 Temmuz itibariyle sokağa çıkma kısıtlaması tamamen kaldırılırken bir çok kısıtlama da kaldırıldı.

30 Haziran itibari ile de Kısa Çalışma Ödeneği ve işten çıkarma yasağı sona eriyor. İş dünyasında özellikle kısa çalışmanın uzatılması yönünde beklentisi olsa da işçiler 30 Haziran sonrası işten çıkarılmanın olup olmayacağı yönündeki belirsizlik içerisinde.

İşverenlerin işçileri işten çıkarması durumunda işsizlik maaşı nasıl alınabildiğini sizler için araştırdık. 

Kısa çalışmada ve ücretsiz izinde geçen süreler, işsizlik maaşından düşülmüyor. Adına en az 600 gün prim ödenene 6 ay, 900 gün prim ödenene 8 ay, 1080 gün prim ödenene ise 10 ay boyunca İŞKUR tarafından işsizlik maaşı bağlanıyor. İşsizlik maaşı 2 bin 840 lirayı geçemiyor. En düşük işsizlik maaşı ise 1.420 lira. İşsizlik maaşı için işten çıkış belgesi verildikten sonra ‘30 gün içinde’ İŞKUR’a başvurmak gerekiyor. Başvurularınızı ‘iskur.gov.tr’ veya ‘e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.