Aydın Hedef Gazetesi'nden Zeynep Özge Çümlek'in haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi davasına bakan İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, yargılamanın sağlıklı yürütülmesi amacıyla kısıtlama uygulanmasına karar verdi. Dava kapsamında, aralarında CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu çok sayıda kişi hakim karşısına çıkıyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mahkemeye iletilen yazıda, duruşmaların düzen içinde ilerlemesi ve herhangi bir aksaklık yaşanmaması için ek tedbirlerin alınması talep edildi. Bu kapsamda mahkeme, yerleşke çevresi ve bina girişlerinde güvenliğin en üst seviyeye çıkarılmasını istedi. Duruşma salonuna girişlerde de sıkı kontroller uygulanacağı bildirildi.

Öte yandan, önceki duruşmada yaşanan tartışmaların ardından oturum için özel bir katılım listesi oluşturuldu. Listeye göre, aralarında CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın da bulunduğu 9 CHP’li milletvekilinin duruşmaya katılmasına izin verildi.

Ticari araçla kamyonet çarpıştı! 1 kişi öldü, 1 yaralandı
Ticari araçla kamyonet çarpıştı! 1 kişi öldü, 1 yaralandı
İçeriği Görüntüle

9 VEKİL SALONA GİREBİLECEK

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile birlikte bugün salona girebilecek vekiller şöyle: Bülent Tezcan , Gökhan Günaydın, Gül Çiftçi, Özgür Çelik, Murat Emir, Sezgin Tanrıkulu, Yüksel Taşkın, Engin Altay, Suat Özçağdaş.

3 İSİM SALONA ALINMAYACAK

Mahkeme, bazı CHP’li milletvekillerine ise duruşma salonu için onay vermedi. Mahmut Tanal, Turan Taşkın Özer ve Ali Mahir Başarır bu kapsamda salona alınmayacak isimler arasında yer aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ