Kitaplardan Yabancı Dil Öğrenmenin 5 Avantajı

Kitaplardan Yabancı Dil Öğrenmenin 5 Avantajı
ABONE OL
Yabancı dil kitapları, dil öğrenmek isteyenlere pek çok avantaj sunar. Hangi dil olursa olsun temeli kitaplardaki dil bilgisi ve kelime bilgisiyle oluşturmak, öğrenmenin ileri aşamalarını kolay hâle getirir.

 Son yıllarda pek çok kişinin en çok öğrenmek istediği yabancı diller arasında İngilizce, İtalyanca, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Çince yer almakta. Her ne kadar dijital ve çevrimiçi kaynakların yabancı dil öğrenmeyi kolaylaştırdığı düşünülse de, kitaplar öğrenme sürecinde her zaman bu kaynakların önüne geçmekte.

 

İşte kitaplardan yabancı dil öğrenmenin 5 avantajı:

 

1. Kitaplar Yeni Bir Dil İçin Sağlam Bir Temel Oluştururlar

Yabancı dil kitapları, bir dili sıfırdan öğrenmek için ilk adımı sağlam şekilde atmanızı sağlar. Çünkü bu kitaplar dil bilgisi ve kelime bilgisi konularını en iyi şekilde sınıflandırırlar. Böylece yabancı dil öğrenmek için en çok ihtiyaç olan temeli sağlam şekilde oluştururlar.

 

2. Kitaplar Etkili Dil Alıştırmaları Yapmayı Sağlarlar

Yabancı dil kitapları pek çok alıştırma içerir. Bunlar ünite sonu alıştırmaları, metne yönelik alıştırmalar ve benzeri etkinlikler olabilirler. Her ne kadar basit gibi görünse de alıştırmalar aslında öğrenilenleri pekiştirmek için çok yararlı olurlar. Örneğin, İngilizce ders kitapları başta olmak üzere çeşitli yabancı dil yayınlarıyla ünlü olan ELI Publishing, Helbling English, UES Publishing ve Richmond Publishing kitapları, yabancı dil öğrenmek isteyenler için temel dersleri pekiştirmeyi sağlayan yararlı etkinlik ve alıştırmalar içeriyorlar.

 

3. Farklı Öğrenme Şekillerine ve Seviyelere Hitap Ederler

Kitaplardan yabancı dil öğrenmenin diğer bir avantajı da, kitapların farklı öğrenme şekillerine ve seviyelere hitap etmesidir. Kitaplar görsel ve işitsel yollarla öğrenen kişilerin de yabancı dil öğrenmelerine yardımcı olurken, dinleme etkinlikleri, görsel anlatımlar, eşleştirme ve boşluk doldurma alıştırmaları yabancı dili öğrenmeyi çok kolaylaştırırlar. Farklı dil seviyelerine göre hazırlanan kitaplar, öğrenmeyi adım adım ilerletmeyi sağlarlar. Örneğin, yabancı dil öğrenme konusunda dünya çapında üne sahip yayınevlerinden biri olan Macmillan, çocuklardan yetişkinlere kadar her yaşa ve seviyeye göre özel kitaplar hazırlamakta.

 

4. Gerektiğinde Kolayca Başvurulabilecek Doğru Kaynaklardır

Kitaplar gerektiğinde geri dönüp bakabileceğiniz herhangi bir konuda başvurabileceğiniz kaynaklar olarak eşsizdir. Kitaplar kolay saklanabildikleri için onlara tekrar dönüp bakmak zor olmaz. Söz konusu dil olunca tekrar yapmak, kelimeleri ve dil bilgisi kurallarını hatırlamak için çok gereklidir.

 

5. Ekli Öğrenme Materyalleri ile Öğrenmeyi Pekiştirirler

Yabancı dil kitaplarının çoğu yanlarında dinleme CD’leriyle gelirler. Bu CD’ler dili duyarak öğrenme konusunda çok yardımcı olurlar. Örneğin ELI Publishing’in en çok tercih edilen yayınlarından biri olan CD’li İngilizce ders kitapları, çocukların dili sadece okuyarak değil, duyarak da öğrenmelerini sağlar. OkulSaati Kitabevi’nden sipariş edilebilen ELI Publishing’in sadece İngilizce ders kitapları değil, aynı zamanda Fransızca, Almanca, İspanyolca ve İtalyanca ders kitapları da bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.