Kızılay, kan bağışçılarını ödüllendirdi

Kızılay, kan bağışçılarını ödüllendirdi
ABONE OL
Kızılay Aydın Şubesi, Hidayet Sayın Kültür Merkezi’nde düzenlediği törenle 2019 yılı içerisinde kan bağışında bulunan vatandaşları ödüllendirdi.

KADİR CEYHAN - Kızılay Aydın Şubesi kan bağışında farkındalık yaratmak ve kan bağışının önemini vurgulamak amacıyla 2019 yılında Aydın’da kan bağışında bulunan vatandaşları ödüllendirdi. Şehit ve gaziler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden etkinlik sonrasında kan bağışından bulunan vatandaşlara ödülleri verildi. Ödül töreninde 45 ve üzeri kan bağışında bulunan 17 kişiye plaket verilirken 35 ve üzeri kan bağışında bulunan vatandaşa ise altın madalyaları verildi. 25 ve üzeri kan bağışında bulunanlara gümüş madalya verilirken 10 ve üstü kan bağışında bulunanlara ise bronz madalya verildi.

Düzenlenen ödül töreninde konuşan Kızılay Aydın Şubesi Kan Merkezi Müdürü Rıdvan Şen, kan vermenin bir gönüllükten ziyade insan olmanın getirdiği bir sorumluluk olduğuna değinirken Türkiye’de 1957 yılından beri kan bağışının olmasına rağmen çağdaş anlamda kan bağışının 2005 yılında Türk Kızılayı ve Sağlık Bakanlığı birlikteliğiyle geliştirildiğini vurguladı. Geçen seneden beri Türk Kızılayı’na kan bağışı miktarının yaklaşık olarak 2 milyon 500 bin civarında olduğunu belirten Şen, bu rakamı daha da arttırmak için vatandaşlarımızı bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Her yaştan insanın kan vermenin öneminin farkına varması gerektiğini dile getiren Şen, “Türk Kızılayı devlet hastanelerindeki kan bağışının yüzde 99 oranını karşılıyor. Fakat hala bazı üniversite hastanelerinde kan tedarik etme hususunda aksamalar yaşanıyor. Hep birlikte kan bağışı oranını vatandaşlarımızla çoğaltabiliriz” dedi.

kizilay-kan-bagiscilarini-odullendirdi-133355-d29d98431bb0dbd0de9554654af01c99.jpgkizilay-kan-bagiscilarini-odullendirdi-133355-e0059172f58c79f9cc6fadf4611800c3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.