Kızılay vekaletle kurban kesim çağrısı yaptı

Kızılay vekaletle kurban kesim çağrısı yaptı
ABONE OL
Kızılay, vekaletle kurban kesim  bedellerini yurt içinde bin 50 lira, yurt dışında ise 850 lira olarak belirledi.

TUĞBA AYDIN - Kızılay Aydın İl Başkanı Mesut Mezkit, hayırsever vatandaşlara çağrıda bulunup vekalet kurban kesim kampanyasına bağış yapabileceklerini söyledi.

2020 Kurban etlerini 2019 yılında olduğu gibi Aydınlı ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağını açıklayan Kızılay İl Başkanı Mesut Mezkit, yıl boyunca kurban etlerinin dağıtıldığını söyledi.

Vekalet vermek isteyen vatandaşları Kızılay'a davet eden Mezkit, "
Kurban Bayramı sürecinde yurt içinde kesilen kurbanların etleri kemiklerinden ayrıldıktan sonra bir işlem görüyor. Kurban payları kavurma konserveleri haline dönüyor. Kavurma konserveleri yıl boyunca nefaseti korumuş bir şekilde ömürlendiriliyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kurban payları ağırlıklı olarak kurban konservelerine dönüştürülecek. Bunun dışında yurt geneline yaygın aşevlerinde ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılacak. Küçük bir kısmı da geleneğin devam etmesi için o gün kesilen kurban payları ihtiyaç sahiplerinin sofralarına ulaştırılacağı şeklinde geçmiş yıllarda da uygulanan yol haritası belirlendi." dedi.
 
Kurban ibadetinin tam ve sağlıklı bir şekilde yerine getirilmeye çalıştıklarını belirten Mezkit, Diyanet İşleri Başkanlığının tavsiye ettiği İslami kurban kurallarını uygulayacak ve bütün süreçlerde ibadetin tam ve sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesi için çalışacaklarını ifade etti. 
 
HİJYEN KURALLARINA UYULACAK

Kurban kesimleri, yurt genelinde ve dünyada tamamen insan ve hayvan sağlığını muhafaza etmek için hijyenik kurallara uygun, insanın ve hayvanın haklarını ihlal etmeden, onlara eziyet göstermeden gerçekleşeceğini vurgulayan Mezkit, "Bunun tamamı videoyla kaydedilecek ve noterlerce kontrol edilecek. Deneyimli kasaplar tarafından gerçekleştirilecek kesimler, yurt içinde Et ve Süt Kurumunun entegrelerinde daha önceden alınmış olan kurbanlık vasfına haiz, sağlıklı hayvanlar olacak. Bu sağlıklı hayvanlar Kurban Bayramı sürecinde kesilecek. Et ve Süt Kurumumuzun tesislerinde hijyenik bir şekilde kurban kavurma konserveleri haline getirilecek." diye konuştu. 

Yurt içi ve yurt dışı kurban bedellerinin farklı olması konusunda da açıklamalarda bulunan Mezkit, "Yurt dışındaki tedariklerle ilgili fiyatların dünyanın çeşitli yerlerinde farklılık arz etmesi ve toplam havuzun ortalamasının 850 lira olmasından kaynaklanıyor. Yurt içindeki 1050 lira ise Türkiye'de kurbanlık olarak kesecek hayvanların et ağırlığının diğer hayvanlardan çok daha yüksek olmasından kaynaklanıyor." dedi.
 

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI YAPILDI
Gecen sene olduğu gibi bu yıl da Aydınlı hayırseverlerden Kurbanlarını Türk Kızılay’ına vermelerini talep eden Mesut Mezkit, geçen sene vekaletle Kızılay’a verdikleri  yurtiçi kurbanlarının tamamının Aydınlı ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını belirtti. Bu yıl da daha fazla vekaletle kurban bağışı beklediklerini ifade eden Mezkit, ne kadar kurban  bağışı olursa  o kadar Aydınlı ihtiyaç sahibine ulaştırma imkanı bulduklarını söyledi.


VEKALETLER NASIL VERİLİYOR?

Kurban vekaletlerinin "kizilay.org.tr" web sitesinden kredi kartıyla kurban hesaplarına banka havaleleriyle banka şubelerinden ve PTT'den veya Aydın Kızılay İl Şube merkezine gelerek veya kurumu arayarak  kurban bağışlarını yapabileceklerini belirten Mezkit, ayrıca 168 numaralı ücretsiz çağrı merkezinden de vekaletle kurban kesimi konusunda bilgi alınabileceğini ifade etti. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.