Kızıyla girdiği sınavdan başarıyla çıktı

Kızıyla girdiği sınavdan başarıyla çıktı
ABONE OL
Karacasu’nun Cuma Mahallesi Muhtarı Yılmaz Donduran’ın 38 yaşındaki eşi Ayşe Donduran, yıllardır içinde ukde kalan üniversite eğitimini tamamlamak için kızıyla birlikte girdiği YKS'den aldığı 237 puanla istediği bölüme girmeye hak kazandı. 

GÜLAY ÖZTEKİN- Karacası'ya bağlı Cuma Mahallesi Muhtarı ve çömlek ustası Yılmaz Donduran’ın 19 yıllık eşi ve iki çocuğunun annesi Ayşe Donduran, Tavas Özay Gönlüm Fen Lisesinden bu yıl mezun olan büyük kızı Duygu ile birlikte girdiği YKS'den 237 puan aldı. Yıllarca içinde ukde kalan en büyük hayaline kavuşacak olmanın sevinç ve gururunu yaşayan Ayşe Donduran, en çok istediği Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksek Okulu Mimari Dekoratif Sanatları Bölümüne girmeye hak kazandı. 

kiziyla-girdigi-sinavdan-basariyla-cikti-171133-723df041ab1a04a751f79e89c0f5a3b6.jpg

HALK EĞİTİM KURSLARINA KATILDI
Evlendikten sonra çömlek ustası eşi Yılmaz Donduran’a yardım ederek kendisi de çömlek ustası olan 10 parmağında 10 marifet bulunduran genç kadın, Halk Eğitim Merkezinin İŞKUR destekli açtığı seramik kursuna katılıp dekoratif süsleme sanatını öğrendi. Bir taraftan eşine yardım edip öte yandan kızlarıyla birlikte üniversite sınavına hazırlanan genç anne, üniversite sınavına girmeye karar vermesinde kursun etken olduğunu söyledi. 

22 YIL SONRA GELEN BAŞARI
Liseden mezun olduktan 22 yıl sonra kızıyla girdiği sınavdan başarıyla çıkan Donduran, mesleğiyle ilgili bir bölümde eğitim alarak yükseköğrenimini tamamlamak istediğini  belirterek, “Yıllar sonra başarmış olmanın heyecanını yaşıyorum. Kızım Tıp Fakültesini istiyordu. İstediği puanı alamadığı için üzgün. İnşallah bu yıl daha çok çalışıp istediği bölümü kazanmak için seneye tekrar deneyecek. Çok sevinçliyim çok mutlu ve gururluyum. İki yıllık Mimari Dekoratif Sanatlar Bölümünü başarıyla bitirip Mimarlık Fakültesine dikey geçiş yapmak istiyorum. Okumanın yaşı yok. Azmettim ve başardım” dedi. 

kiziyla-girdigi-sinavdan-basariyla-cikti-171133-78bff4c31be61de4bc86f24eeafc9dac.jpg

OKUMANIN DA ÖĞRENMENİN DE YAŞI YOK
Donduran, “Okumanın yaşı olmadığının en güzel örneğiyim aslında. Okumak isteyen kadınlara tavsiyem hiçbir şey için geç kalmış değiller. Kitabımız Kur-an’ın ilk emri oku. Okumanın da öğrenmenin de yaşı yok aslında. İnsanlar her zaman kendisini geliştirmeli. Gelişen dünyaya ayak uydurmalı. Bu konuda ben şanslıyım çünkü beni her zaman destekleyen eşim ve çocuklarım var. En büyük desteği onlardan alıyorum. Yıllardır içimde ukde kalan en büyük hayalimi gerçekleştirmiş olmanın da ayrıca mutluluğunu yaşıyorum” dedi. 

kiziyla-girdigi-sinavdan-basariyla-cikti-171133-4a7aa1c515a2180af97e4274c10f913e.jpg
EŞİMLE HEP GURUR DUYDUM
Karısıyla her zaman gurur duyduğunu ifade eden Yılmaz Donduran, “Her zaman yanında oldum olmaya da devam edeceğim. Onların mutluluğu benim mutluluğum. Bu eşimin en büyük hayaliydi. Bu hayalini gerçekleştirmiş olmasından mutluluk duyuyorum. Bu hayalini gerçekleştirmesinde benim de payım varsa ne mutlu bana. 22 yıl sonra böyle bir başarı elde etmesi elbette gurur verici. Başarını kutluyorum” diye konuştu. 

kiziyla-girdigi-sinavdan-basariyla-cikti-171133-1de6fa7e1fd8e06bb8f1a421eb1927a0.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum