Kokusuz koyun yoğurduna talep artıyor

Kokusuz koyun yoğurduna talep artıyor

Nazilli’de geliştirilen kokusuz koyun yoğurdu tüketiciler tarafından büyük beğeni topladı. 

A+A-

LÜTFİ ÖZKAL - Uzun süredir tarım ve hayvancılık yapan İlhan Demir, tarafından üretimine başlanılan yoğurdun en büyük özelliği çocuklar ve yetişkinler tarafından yadırganan koyun yoğurdu kokusunun olmaması.

‘ÖZELLİKLE KÜÇÜK ÇOCUKLAR ÇOK SEVİYOR’
Geleneksel yörük kültürüne ait yöntemlere bağlı kalarak koyun yoğurdu üretimi yapan üretici Demir, yoğurdun kokusuz olmamasını ise hayvanın beslenmesine, sağım tekniğine ve mayalama tekniğine bağlı olduğunu açıkladı. 

Demir, ”İçeriğindeki yüksek besin ve mineral değerleri sayesinde özellikle çocukların ve gençlerin zihinsel ve fiziksel gelişimine büyük katkı sağlayan koyun yoğurduna talep oldukça yüksek. Üretimini artırmayı hedefliyorum. Bu sayede unutulmuş bir lezzeti de geleneksel yöntemlerle insanlara ulaştırmak istiyorum” dedi.

Şu anda kısıtlı olan üretimin büyük bir kısmının abone müşteriler tarafından tüketildiğini belirten Demir, yakın tarihte artıracağı kapasite ile daha geniş yelpazede hizmet vermeyi planlıyor. Siparişleri evlere teslim ederek müşterilerine ulaşan Demir, gördüğü ilgiden memnun olduğunun altını çizdi.

kokusuz-koyun-yogurduna-talep-artiyor-197908-3b9a36ffca4a444194dfa817326be940.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.