"Kömürde iki haftada yüzde 10 artış oldu"

"Kömürde iki haftada yüzde 10 artış oldu"
ABONE OL
Efeler’ de kömür satışı yapan Cihan Gürsel, son iki haftada kömür fiyatlarında yüzde 10 oranında bir artış olduğunu söyledi.

 

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Hasanefendi - Ramazan Paşa mahallesinde kömür satışı yapan Cihan Gürsel, artan dolar ve enerji piyasasındaki sıkıntının kömür fiyatlarını etkilediğini belirtirken, vatandaşın yüzde 20’sinin bu yüzden doğalgaza yöneldiğini kaydetti. Piyasalardaki hareketlilik nedeniyle 2 haftada kömür fiyatlarına yüzde 10 oranında bir zam geldiğini belirten Gürsel, şu an ithal kömürün 3500 liradan satıldığını kaydetti.

“DOĞAL GAZA YÖNELENLER OLDU”

Enerji ve para piyasasından kömürün de zararlı çıktığını ekleyen Gürsel; “Kömürde şu an yüzde 10 civarında bir artış var. Şu an ithal kömür fiyatları 3000 liradan başlıyor 3500’e kadar gidiyor. Şimdi büyük siteler mecburen alıyor çünkü kış geldi, hazırlık şart. Onun dışında yazın kampanya yapmıştık Temmuz gibi aldı herkes. Alamayanlar şu an tedarik ediyor tabi ama o da pahalı fiyattan alıyorlar. Bu yıl yüzde 20 gibi bir doğal gaza kaçış oldu. Vatandaşlar kömür fiyatlarını pahalı bulduklarından dolayı doğalgaza geçiş yaptılar. Kömür fiyatları neden pahalı diye soranlar hem Avrupa’da kömür ihtiyacı çok oldu hem de Çin ve Rusya kömürü çoğunlukla Avrupa’ya sattı. Bize de Avrupa’ya sattıklarından daha yüksek sattılar. Dolar da geçen yıl 8 küsurdu şu an kur 9 buçukta seyrediyor o yüzden fiyatlar arttı. Ama bütün dünyada genel bir enerji sıkıntısı var diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.