Konteynerde yaşam mücadelesi

Konteynerde yaşam mücadelesi
ABONE OL
Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Toygar Mahallesi'nde derme çatma tek gözlü bir konteynerde yaşam mücadelesi veren Kurudere ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.

ABDURRAHMAN FIRAT - Nazilli’ye bağlı Toygar Mahallesi’nde ailesiyle birlikte kayınpederinin evinde yaşayan 39 yaşındaki Yunus Kurudere, iki yıl önce geçirmiş olduğu trafik kazası nedeniyle meydana gelen sağ ayağındaki zedelenmeye bağlı yürümekte zorlanırken ağır işlerde çalışması yasaklandı. Bu sebeple çalışmakta olduğu iş yerinden de çıkarılan Kurudere, kayınpederi ile birlikte hayvancılık yapmayı sürdürdü. Kayınpederi ile birlikte yaklaşık 10 yıl yaşayan Yunus Kurudere, dört ay önce evden çıkarılınca eşi Ümmü Kurudere ve 5 yaşındaki kızıyla birlikte konteynerde yaşamaya başladı. Yaklaşık 6 metrekare alana sahip derme çatma, banyosu, mutfağı olmayan, güneş enerjisiyle aydınlatılan konteynerde yaşam mücadelesi veren Kurudere, yetkililerden alın teriyle çalışıp para kazanacağı bir iş istiyor.

Geçtiğimiz hafta sanayi hattı ile elektrik bağlatan Kurudere ailesi, parası olmadığı için elektriği kullanamıyor ve hala güneş paneliyle evini aydınlatıyor. Kurudere ailesi banyolarını ise kazanda su kaynatarak konteynerin arkadaşında yapıyorlar. 10 yıllık evli olan Kurudere çifti, tüm olumsuzlukların ardından kışın yaklaşmasıyla birlikte kızları Didem Ela Kurudere’yi nasıl soğuktan koruyacaklarını kara kara düşünmeye başladı.

ALIN TERİYLE AİLESİNE BAKACAK İŞ ARIYOR
Başından geçenleri anlatan Yunus Kurudere, “Ben dört ay önce buraya eşimle beraber geldim. Daha önce kayınpederin orada duruyordum. 10 yıllık evliyim. 6-7 sene kayınpedere hizmet ettim. Ondan sonra aramızda bir kırgınlık oluştu. O da dedi ki git. Ben de bu konteyneri önceden almıştım.  Konteyneri alıp bu tepeye yerleştim. Güneş enerjisiyle aydınlattığım bu konteynerde yaşamaya çalışıyorum. Buraya geleli dört ay oldu. Daha önce bir yerlerde çalıştım, iş de yaptım. Ama son iki yıldan beri kazadan dolayı ayağımdaki rahatsızlık nedeniyle iş de bulamadım. Ağır işlerde çalışmam yasak. O yüzden iş bulmakta zorlanıyorum. Ben yetkililerden yardım istemiyorum. Sadece alın teriyle çalışıp eşime ve kızıma bakacak bir iş istiyorum” dedi.

YETKİLİLERE SESLENDİ
Her gecen gün havaların soğuduğunu ve konteynerde yaşamanın zorlaştığını belirten Kurudere, “Benim de 5 yaşında kız çocuğum var. İstediği hiçbir şeyi kızıma alamıyorum. Allah nasip ederse seneye anaokuluna başlayacak. Kızımı okutabilmek için kendim çalışmak zorundayım. Daha elimiz ayağımız tutuyor. Bu kız çocuğunu kendim okutup bir yerlere getirmek istiyorum ama devlet yetkililerinden bir yardım bekliyorum” diyerek sesini duyurmaya çalıştı. 

Buzdolabı, mutfağı olmayan, kapısının önündeki çardağın altında bulaşık yıkayıp kızına ve eşine bakmaya çalışan Ümmü Kurudere, “Konteyner demir olduğu için geceleri soğuk oluyor. Tuvaletimizi dışarıda çatı sacından yaptık. Banyomuz yok. Evin arkasında banyo yapıyoruz. Havalar da soğuyor. Birkaç ay sonra nasıl banyo yapacağımızı bile bilmiyoruz. Çocuğumun her istediğini alamıyorum. O yüzden utanıyorum, ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Kimseden bir yardım da beklemiyoruz. Sadece eşime bir iş istiyorum. Bir işi olursa başımızı koyacak bir yer buluruz” dedi. 
Hiçbir şeyden habersiz oyuncaklarıyla oynayan ve yüzünde gülümseme eksik olmayan kızları Didem Ela Kurudere, güzel bir oda ve babasının iş sahibi olmasını bekliyor.

konteynirda-yasam-mucadelesi-129882-c58bd128762fe3c95c8e9550b9aaf1c4.jpgkonteynirda-yasam-mucadelesi-129882-075d01e580407db4fa3890c828c9f491.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum