Konya mutfağının gözdesi Nazilli'de

Konya mutfağının gözdesi Nazilli'de

Nazillili Muhammet Demirtaş, yıllarını vererek tezgahında yetiştiği Konyalı Ahmet Usta'nın franchising bayiliğini aldı.

A+A-

(SİMGE ATA) Ordu Caddesi üzerinde 26'ncı Konyalı Ahmet Usta şubesini açan Demirtaş, Konya'nın hakiki etli ekmeğini müşterilerin damak tadına sunmaya hazırlanırken ramazana özel iftar menüleriyle göz doldurdu.
Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin memleketi olarak da bilinen Konya'nın ünlü etli ekmeğini ilk olarak İzmirlilere sevdiren Konyalı Ahmet Usta, şimdi de Aydın Nazilli'ye geldi. Konyalı Ahmet Usta'nın 26. şubesi Nazilli Zafer Mahallesi Ordu Caddesi üzerinde açıldı. Açılışa Nazilli Belediye Başkanı Kürşat  Engin Özcan, Nazilli Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı Soner Yelkovan, Konyalı Ahmet Usta Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Zeki Bulut, işletme sahibi Muhammet Demirtaş ve vatandaşlar katıldı.

ÖZCAN'DAN KONYA MUTFAĞINA ÖVGÜLER
Nazilli Belediye Başkanı İYİ Partili Kürşat Engin Özcan, Konya'nın üniversite memleketi olduğunu söyleyerek, "Selçuk Üniversitesi'nde okudum. 5 yılım orada geçti. Dolayısıyla etli ekmeğini de Mevlana'sını da bamya çorbasını da bilirim. Allah bol kazançlar versin. Zorlu bir zamanda bu işletmeyi hizmete soktular. Bizler de bu zorlu zamanda girişimcilik yapan arkadaşlarımıza her zaman destek vermeye hazırız" dedi. Başkan Özcan, Konya mutfağını özlediğini ifade ederek işletme sahiplerine Ramazan ayında bu lezzetlerden oluşan bir iftar yapılabilecekleri önerisinde bulundu.

GİDEREK BÜYÜYORLAR
Konyalı Ahmet Usta Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Zeki Bulut da İzmir Gaziemir'de küçük bir dükkanda 2007 yılında başlayan serüvenin bugün büyüyerek herkes tarafından bilinir hale geldiğini söyledi. Bulut, güler yüz, hızlı servis, kalite ve hijyenin temel prensipleri olduğunu belirterek, başta yurtdışında 3 Türkiye'de 23 şubelerinin olduğunu kaydetti. Konya'nın özel lezzetlerini Nazillililerle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Bulut, herkesi bu lezzeti tatmaya davet etti.

OKUL ÖNLÜĞÜNÜ ÇIKARDI USTA ÖNLÜĞÜNÜ TAKTI
İşletme sahibi Muhammet Demirtaş ilk okulu bitirir bitirmez önlük taktığını, uzun yıllar İzmir'de Konyalı Ahmet Usta'nın mutfağında yoğrulduğunu anlattı. Ustalığı elde edene dek işin tüm inceliklerini öğrendiğini belirten Demirtaş, "Yaklaşık 10 yıldır İzmir'de hizmet vermekteydim. Kendimi Konyalı Ahmet Usta'nın tezgahlarında yetiştim. Gerekli araştırmalarım neticesinde hem memleketim Nazilli'ye hizmet etmek hem de Konyalı Ahmet Usta'ya hizmetimi sürdürmek için 26'ncı şubeye talip oldum. İlk okuldan çıktığım ilk günden beri bu işi yapıyorum"  dedi.

ETLİ EKMEĞİN SIRRI NE?
Nazilli'de güzel bir hizmet vermek istediklerini ifade eden Demirtaş, Konya lezzetlerini Nazillililere sevdirmeyi başaracaklarına inancının tam olduğunu aktardı. Konya'ya has etli ekmeğin sırrını da paylaşan Demirtaş, "Sırrı hamurunda ve kıymasında gizli. Etli ekmeğimizin hamuru diğerlerine göre incedir. Bizde bir kilogram kıymanın içerisinde bir tane soğan ve yarım kilogram domates vardır. Domatesi de kıymayı sulandırmak için kullanırız. Tuzun haricinde herhangi bir baharat da kullanmayız. Gerisi tamamen ustalık. Örneğin hamurun bekleme süresi ve fırının ısısı ustalık gerektiren faktörlerdir" dedi. 
Konuşmaların ardından Konyalı Ahmet Usta'nın Nazilli şubesi dualar eşliğinde açıldı. Protokol üyeleri kurdele kesiminin ardından etli ekmeğin tadına baktı.

konya-mutfaginin-gozdesi-nazillide-105015-8cd719ea03656cbd6b8ad1403b4c156e.jpgkonya-mutfaginin-gozdesi-nazillide-105015-8e73dc89d03bfba07467a6ebeb5d8115.jpgkonya-mutfaginin-gozdesi-nazillide-105015-51be4d3deca0d73220d7e7bc93371b85.jpgkonya-mutfaginin-gozdesi-nazillide-105015-575d78943f79b4d03fdaaf68f4cd1aa8.jpgkonya-mutfaginin-gozdesi-nazillide-105015-c9e972aac83030fb21fc0a498f0ebc39.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.