Korona eşleri de birbirinden ayırdı

Korona eşleri de birbirinden ayırdı
ABONE OL
Koronavirüs nedeniyle Bodrum'da çalıştığı iş yeri kapanmasının ardından memleketi Karacasu’ya gezmeye gelen pide ustası Barış Saymaz (40), 14 günlük karantina süresi dolmasına rağmen iller arası seyahat yasağı nedeniyle evine ve eşinin yanına dönememekten

GÜLAY ÖZTEKİN'İN ÖZEL HABERİ- Bodrum’da yaşayan pide ustası evli ve 2 çocuk babası Barış Saymaz, Türkiye’yi de etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgın hastalığı ortaya çıktıktan sonra işyerlerinin kapanması nedeniyle işten çıkarıldı. Eşi Bodrum Devlet Hastanesinde çalışan Saymaz, gezmek için memleketi Karacasu’ya geldi. İkametgahı halen Karacasu’da olan Saymaz, koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen iller arası seyahatlere kısıtlama nedeniyle 10 yıldır yaşadığı Bodrum’daki evine dönemedi. İlçe dışından gelenlerle birlikte 14 gün evinde karantina altında tutulan Saymaz, karantina dönemini tamamlamasının ardından evine dönmek için Kaymakamlığa başvurdu. Ancak ikametgahı Karacasu’da olduğu ve herhangi bir yerde sigortalı çalışmadığı için Bodrum’daki evine dönmesine izin çıkmayan Saymaz, ne yapacağını şaşırmış durumda olduğunu söyledi.  

EVİNE VE EŞİNE HASRET KALDI
Bir aydır evine eşine hasret kaldığını söyleyen Saymaz, “Yaklaşık 10 yıldır Bodrum’da yaşıyorum. Çalıştığım iş yeri kapanıp işten çıkarılınca köyüme gezmeye geldim. Önce Bodrum’dan geldiğim için 14 gün ev hapsinde tutuldum. Bu arada şehirler arası seyahatler yasaklandı. Bu süreci başarıyla atlattım ve Kaymakamlıktan düşüm yaptırdım. Ancak ikametgahım burada olduğu için evime eşimin yanına dönemiyorum” diye isyan etti. 

UZARSA KUMA GETİRİRİM
Kaymakamlık tarafından izin verilmediğini kaydeden Saymaz, “Eşim Bodrum Devlet Hastanesinde çalışıyor. Evimi eşimi özledim. Bu yasak ne zamana kadar sürecek bilmiyorum. Belki aylar sürecek ve daha da uzarsa ben nasıl evime döneceğim. Eşim orada ben burada. Bu virüs eşleri de ayırdı" diye konuştu. Saymaz, "Canımı sıkmasınlar kuma getiririm” diyerek espri yapmaktan da geri durmadı. 

KİMLER YOL İZNİ ALABİLİR
Şehirler arası seyahat yol izni almak isteyenlerin ancak gidecekleri şehirde ikametgahı bulunması ya da bir iş yerinde sigortalı çalıştığını kanıtlaması gerekiyor. Ayrıca ölüm ağır hastalık gibi durumlarda ancak yol izin belgesi verildiği bildirildi. 

korona-esleri-de-birbirinden-ayirdi-157816-af7e5410b4ab1849214497f3789e03a7.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.