Korona müzisyenleri de vurdu

Korona müzisyenleri de vurdu
ABONE OL
Koronavirüs sürecinde kapanan işletmelerde canlı müzik yapan müzisyenler zor günler geçiriyor. Pandeminin ilk günlerinde sahneden inen müzisyenler, bir dönem yeniden çalışsa da kısıtlamalar sonrası yeniden işlerine ara verdi. 

TÜRKER KOCAKAHYA - Türkiye’de ilk kez Mart ayında görülen ve aylardır mücadele edilen koronavirüs her kesimi etkilemeye devam ediyor. Esnaf, sanayici ve daha bir çok alanda ekonomik anlamda ciddi etkileri olan pandemi, eğlence sektörünü vurdu. Kapanan işletmelerde esnaf sorun yaşarken mekanlarda canlı müzik yapan müzisyenler de süreçten oldukça etkilendi. Yaklaşık 15 yıldır sahnede müzik yapan Metin Erkoç da bu süreçten etkilenenler arasında yer aldı. Mart ayının ortalarında iş yerlerinin kapandığını dile getiren Erkoç, saat kısıtlaması kalktığında yeniden sahne almaya başladıklarını ancak kısıtlamalar gelince yeniden ara verdiklerini söyledi. 

AİLESİNİN YANINA DÖNDÜ 
Yaşanan süreçte müzisyenlerin ciddi maddi sıkıntılar yaşadığını belirten Erkoç, “Bazılarımız hayatlarını sadece sahne alarak idame ettiriyor” dedi. Gerekli desteği göremeyince tek geçim kaynaklarının da kesildiğini belirten Erkoç, sahneye ara verince Germencik’e bağlı Ortaklar Mahallesi’nde yaşayan ailesinin yanına döndüğünü ve bahçe işleriyle uğraştığını söyledi. Aydın’daki müzisyenlerin önemli ölçüde bu süreçten etkilendiğini belirten Erkoç, diğer illerde daha kötü durumda olanlar olduğunu da dile getirdi. 

"YAKLAŞIK 6 AY ÇALIŞMADIK"
Bu yıl yaklaşık 6 ay çalışamadıkları bir dönem olduğunu anlatan Erkoç, “Bu dönemde zorunlu ödemelerim için kredi çektim, şu düşük faizli verilen kredilerden. Şimdi onun da ödemeleri geldi ve nasıl olacak bilmiyorum. Anlayacağınız zararım hesaplayamayacağım kadar çok” dedi.

Çalıştığı işletmede sigortalı çalıştığı için işsizlik maaşı aldığını dile getiren Erkoç, “Ama o da sadece hayatta kalmama yardım etti. Karşılıklı olarak bir iş iptali olmadı. Sürecin gidişatına göre çalışmaya devam edeceğiz diye ümit ediyorum” dedi. İşletmenin kapalı olduğu süreçte iki kere düğünde sahne aldığını kaydeden Erkoç, bunun dışında bu sürede her hangi bir organizasyonda bulunmadığını söyledi. Erkoç, bu süreçte meslektaşlarıyla bir arada hareket ederek ortak talepte bulunulabileceğini de sözlerine ekledi. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.