Koronavirüs denetimi gerçekleştirildi

Koronavirüs denetimi gerçekleştirildi
ABONE OL
Aydın'ın Efeler ilçesinde Kurban Bayramı sonrasında koronavirüs denetimi gerçekleştirildi.

KIYMET SARIYILDIZ- Denetime katılan Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay,  işletme sahiplerini ve vatandaşları sosyal mesafe ve maske konusunda uyardı. 


İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği "Koronavirüs Denetimleri" konulu genelge kapsamında 81 ilde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetim yapıldı. Denetlemelere Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın ve kurum müdürleri katıldı. Denetimde Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve Aydın  İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler de görev aldı. 


"SAĞLIMIZ İÇİN, HEPİMİZ İÇİN"
Halka açık alanlarda yapılan denetimde Vali Yardımcısı Günay, işletme sahiplerini ve vatandaşları sosyal mesafe ve maske konusunda uyardı. Denetleme esnasında açıklamada bulunan Günay, salgına karşı herkesin kendisini koruması gerektiğini vurguladı, maske ve sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyulmasının bu süreçte önemine değinen Günay, “Herkesin kendini çok ciddi anlamda koruması gereken bir hastalıkla karşı karşıyayız. Ne kadar görevlilerimiz ve biz üzerimize düşeni yapsak da, herkes kendi sorumluluğunu yerine getirmezse bu hastalığı yenemeyiz. Yani bu virüs hepimize bulaşır ve yapacağını yapar. Dayanıklı olanlarımız belki rahatsız olmayabilir. Sağlıklı olanlarımız rahatsız olmayabilir. Ama hiç düşünmediğiniz bir şekilde bir çocuğunuzu, yakınınızı,  hasta annenizi kaybedebilirsiniz. O yüzden umursamazlık gösterme lüksümüz yok. Bizde bunun için, ‘’sağlığımız için, hepimiz için’’ sloganıyla tüm Türkiye’de Kaymakamlar, Valiler, Belediye başkanları, sağlık müdürleri ve bütün yöneticiler sahadalar" dedi. 

aydinda-koronavirus-denetimi-yapildi-172092-874b05fe0ea105ed6d9b2d00dc76bb87.jpeg
“BİR SÜRE HALAY ÇEKMEYELİM”
Bu süreçte biraz daha dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Günay, virüsü yenmek için çaba gösterilmesi gerektiğinden söz etti. Günay, “Bütün vatandaşlarımdan rica ediyorum. Lütfen başkalarını düşünerek, en yakınlarını düşünerek, maske, mesafe ve temizlik kurallarına  uyun. Ellerimizi yıkamaya devam edelim. Mesafeli durmaya devam edelim. Bir süre halay çekmeyelim. Bir süre taziye ziyaretlerine gitmeyelim. Bir süre bayramlaşmayalım. Dayanalım, yeneceğiz. Yenmek için çaba göstereceğiz. Herkese sağlıklı günler diliyorum” ifadelerini kullandı.

aydinda-koronavirus-denetimi-yapildi-172092-8d69e975710266caab892d72852fe570.jpegaydinda-koronavirus-denetimi-yapildi-172092-a5e3a799093efadb18af316fcc9f3fe1.jpegaydinda-koronavirus-denetimi-yapildi-172092-4d28bbbfb4c53f2b09f01e742eb55099.jpeg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.