Koronavirüs günlerini, kitaba taşıdılar

Koronavirüs günlerini, kitaba taşıdılar
ABONE OL
Nazilli’de ilkokul ve ortaokul öğrencileri, yeni tip koronavirüs sürecinde kendilerinin ve sağlık çalışanlarının yaşadıklarını şiir ve resimle anlattı. Okul yönetimi, öğrencilerin eserlerini bir kitapta toplayarak eseri, sağlık çalışanlarına ithaf etti.  

GÖKHAN DÜZYOL - Nazilli Bilim ve Sanat Merkezi Türkçe Öğretmeni Yıldız Yenen Avcı, Türkiye'de Kovid-19'un görülmeye başlandığı ilk aylarda salgına dikkat çekmek amacıyla 6 ay önce öğrencilerinden bu konuda şiir yazmalarını ve resim yapmalarını istedi. Salgın döneminde yaşananları kaleme alan 51 öğrenci, bununla ilgili şiir yazdı ve resim yaptı. Kimi öğrenci "Evde kal" çağrısı kapsamında geçirdiği bir günü yazarken kimi öğrenci de hem virüsün resmini hem de bu süreci anlatan resimler çizdi. Bazı öğrenciler de sağlık çalışanlarının yaşadığı zorlukları anlattı.

"KORONA GÜNLERİNDE BİZLER ÇOCUKTUK"
Öğretmen Avcı ise öğrencilerin çalışmalarını "Korona günlerinde bizler çocuktuk" adlı kitapta derledi. Avcı, kitaptan elde edilecek geliri Kovid-19 tedavisinde kullanılmak üzere bağışlanacağını söyledi.

Çocukluğun her yetişkin için özel bir süreç olduğuna işaret eden Avcı, "Maalesef pandemi kuşağı çocukluğun bu özel süreci koronanın gölgesinde geçirme zorunda kalıyor. Öğrencilerimize hayatın devam ettiğini umutların hiç bitmemesi gerektiğini böylesi zor zamanlarda bile bilgimizle, yeteneklerimize gözlemlerimizle güzel işleri yapabildiğini göstermek adına böyle bir çalışma başlattık." dedi.

Hazırladıkları bu çalışmayı salgından hayatını kaybedenlere ve sağlık çalışanlarına ithaf edildiğini belirten Avcı, bu çalışmayla sosyal mesafeden sosyal birlikteliğe gitmeye çalıştığına işaret etti.

“KURALLARA UYUN, KORKMAYIN”
6. sınıf öğrencisi Buket Ökmen kitap için resim çizip şiir yazdığını belirterek, maske ve mesafenin önemine dikkat çektiğini, kurallara uyulduğu takdirde salgının korkulacak bir şey olmadığını anlatmaya çalıştığını kaydetti. 

‘SENİN YÜZÜNDEN KORONA' ADLI ŞİİR YAZDI
5. sınıf öğrencisi Ceylin Açıkgöz de "Senin yüzünden korona' adlı şiir yazdım. Virüs hayatımızı çok değiştirdi. O olmasaydı belki de bu şiir ve kitap olmayacaktı. Keşke salgın hiç olmasaydı ve biz bunları yazıp çizmeseydik. Lütfen herkes kurallara uysun." diye konuştu. 

Açıkgöz'ün yazdığı şiirde şu ifadelere yer verdi:
"Gezip dolaşamıyoruz, özgürce oynayamıyoruz senin yüzünden korona.
Bu yılı bayramsız geçirdik senin yüzünden korona. İnsanlar ölüyor, nice ışıklar sönüyor, nefesimiz tükeniyor senin yüzünden korona. Okulumuz vardı eskiden sıram, öğretmenlerim ve arkadaşlarım. Çok özlüyorum onları senin yüzünden korona"

koronavirus-gunlerini-kitaba-tasidilar-190515-00b4e15acea5e6cdc11f40d358ed536c.jpgkoronavirus-gunlerini-kitaba-tasidilar-190515-6bfc8bce1408a8a54c24696c20ec4351.jpgkoronavirus-gunlerini-kitaba-tasidilar-190515-34fb68322f2f200b2763c52183ad8287.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.