Koronavirüs tedavisinde yeni dönem

Koronavirüs tedavisinde yeni dönem
ABONE OL
Sağlık Bakanlığı koronavirüs salgınında görülen artışın hastanelerde yoğunluğa neden olmaması için filyasyon konusunda yeni bir uygulama başlattı.

Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük kentlerde artık evde tedavi süreci öne çıkacak. Hastane yerine evde yapılacak çalışmayla temaslıdan örnek alınacak, testi pozitif olanlara hidrosiklorokin ve favipiravir ilaçlarına başlanacak. Sağlık Bakanlığı koronavirüs salgınında görülen artışın hastanelerde yoğunluğa neden olmaması için filyasyon konusunda yeni bir uygulama başlattı. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük kentlerde artık evde tedavi süreci öne çıkacak. Hastane yerine evde yapılacak çalışmayla temaslıdan örnek alınacak, testi pozitif olanlara hidrosiklorokin ve favipiravir ilaçlarına başlanacak.

"Kovid  pandemisi ile mücadelede gelinen son aşamada erken tespit, evde izolasyon ve evde redavi süreçlerinin ön plana çıktığı ve alınacak tedbirlerin de bu önceliklere göre şekillendirileceği yeni bir döneme girilmiştir. Bu itibarla hastalığın ağır seyrettiği vakalar hariç olmak üzere, hastalık belirtisi gösteren kişiler ile temaslı oldukları kişilerin numunelerinin evlerinde alınmasına, izolasyon süreçlerinin evlerinde izlenmesine, tedavilerinin evlerinde yapılmasına başlanacaktır."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.