Koronavirüse inat tahin yiyin

Koronavirüse inat tahin yiyin

Sarayköy’de şarkutericilik ve bölgedeki pazarlarda tahin üretimi yapan Volkan Boz şifa deposu tahinin faydalarını anlattı.

A+A-

AYŞE AKTAŞ - En çok tükettiğimiz geleneksel yiyeceğimiz tahinin susam kabuklarının soyulması, yıkanması ve kavrulmasıyla hiçbir katkı maddesi kullanmadan üreten Volkan Boz,”Kornavirüse inat tahin yiyin” dedi.
Şarkuteri işi yapan ve ilçedeki her pazarda alıcıların gözü önünde susam yağlarını öğüterek tahin elde eden Boz, bu geleneksel lezzet ile ilgili bilgiler verdi. İçerisinde fındık, fıstık ve yağ olmadan doğal susamları öğütüp tahin yapan Boz, ”Sadece susamı öğütüyoruz. Bazı müşterilerimiz soruyor nasıl sulanıyor, nasıl yağlanıyor ve bu kıvama geliyor diye sadece susamın yağı bu kıvama getiriyor. Haşhaş, Türk kahvesi, susam ezmesi de yapıyorum. Sarayköy’de şarküteri işletiyorum bölgede her pazara gidiyorum. Nazilli Perşembe pazarına da geliyorum. Özellikle Ramazanda tahin çok satardık ancak bu sene koronavirüs salgınından dolayı işlerimiz düştü. Özellikle yaşlı kesim tahin daha çok seviyor. Bağışıklık sistemini güçlendirir, midede yanma, ülser ve yaralara iyi geliyor. Tahini pekmezle karıştırıldığında hiç faydası olmaz bu saydığımız rahatsızlıklara o yüzden pekmezle karıştırmadan sade yememiz sağlığımız için daha faydalıdır” diye konuştu. 

koronaviruse-inat-tahin-169080-2cfcab7490549217242c339c4a63d32e.jpgkoronaviruse-inat-tahin-169080-34dcd2eddd5f9d18188c44cac3224db2.jpg


Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.