Koronoya karşı muhtarlar tam yetkiyle donatıldı

Koronoya karşı muhtarlar tam yetkiyle donatıldı
ABONE OL
Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, İçişleri Bakanlığı genelgesine istinaden kovid-19 salgın hastalığıyla mücadelede muhtarları tam yetkili kıldı. Muhtarlar, mahallelerini denetleyip tutanak tutmakla yetkilendirildi. 

GÜLAY ÖZTEKİN - Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Kahvederesi Yaylasında yeni tip Kovid-19 salgın hastalığıyla mücadele kapsamında muhtarlar, azalar ve imamlara yönelik toplantı düzenledi. Toplantıda muhtarları kendi mahallelerinde tam yetkili kılan Kaymakam Soley, Karacasu ilçe merkezi ve merkeze bağlı tüm mahallelerde muhtar, aza, jandarma, belediye personeli ve okul müdürlerinden oluşan 5 kişilik denetleme kurulununsorumluluk alarak göreve başladığını söyledi. 

MAHALLELERDE DENETLEME KURULLARI OLUŞTURULDU
Muhtarlardan, bağlı bulundukları mahallelerindeki umuma açık yerleri ve işyerlerini denetlemelerini ve vatandaşları uyarmalarını isteyen Kaymakam Soley, “Karacasu’da bir kişi dışında virüs yok. Ancak temaslı çok. Kontrollü yaşam aşamasında alınan kararlara uymak ve uygulamanın denetlenmesi çok önemli. Bu haftadan itibaren her mahallemizde denetleme kurulları oluşturduk. Bu denetleme kurulunda muhtar azalara kendi mahallelerinde denetleme yapma, tutanak tutma yetkisi verdik. Umuma açık olan işyerlerinde denetim yapmaya, uymayanlar hakkında tutanak tutmaya yetkilisiniz. Düzenlediğiniz bu tutanaklar Kaymakamlığa iletilecek ve bizler tarafından gereken yapılacak. Önümüzdeki hafta bir gün eğitim vereceğiz. Biz mahalle mahalle denetim kurullarını da belirledik. Korona konusunda artık sizlerde sorumlu ve yetkilisiniz” dedi. 

VAKA SAYILARI ARTABİLİR
Bugüne kadar koronavirüsün girmediği Karacasu’da, Kurban bayramında İzmir’den gelen bir kişinin bulaştırdığı virüslü bir kişi dışında başka bir vaka olmamasının sevindirici olduğunu belirten Kaymakam Soley, ilk vakanın görülmesiyle birlikte vaka sayılarının da artmasından da duyduğu endişeyi dile getirdi. Muhtarlardan mahallelerindeki izole altına alınan kişileri takip etmelerini isteyen Kaymakam Soley, “Bu kişilerin 15 gün içinde dışarıya çıkmamaları ve başkalarıyla temasta bulunmamalarını sağlayacaksınız.  Göreviniz başladı. Hastalığın yayılmaması için bunlar önemli. Bundan sonra her an her saat bir vakayla karşı karşıya kalabiliriz. Her gün bir temaslı çıkıyor zaten. Özellikle 65 yaş üstü büyük risk altında. Sağlık Bakanlığı açıkladı. Çok gezgin bir toplumuz. Küçük yerlerde ilişkiler daha samimi olduğu için hastalık daha hızlı yayılıyor. Biraz daha dikkat edeceğiz. Denizli’de yaşayan Palamutçuk Mahallesinden bir vatandaş tedavi için gittiği hastaneden koronaya yakalandı. Sadece bugün 9 yaşlı vatandaşa hastaneye gitmesi için izin verdim. Artık hastanelere gitmek bile risk taşıyor” diyerek herkesi daha dikkatli olmaya davet etti. 

BİZLER DE RİSK ALTINDAYIZ
Sürekli halkla temas halinde olmalarından dolayı en çok risk altında olan muhtarları da dikkatli olmaları konusunda uyaran Kaymakam Soley, “Arkadaşlar hepimiz kritik noktalarda bulunuyoruz. Hepimiz halka iç içe temas halindeyiz. Benim bir meslektaşım Ünye Kaymakamlığına da bakan ilçe belediye başkanı koronadan hayatını kaybetti. Halkla temas halinde olanlar daha çok risk altında. Şu anda Kuyucak ilçe Kaymakamlığına vekalet ediyorum. Mecbur kalmadıkça gitmek istemiyorum. Önce koronadan kendimizi koruyacağız. Kendimiz korumazsak başkasına faydamız dokunmaz. Kendimize dikkat edelim” diye konuştu. 

YENİ ALINAN KARARLARI AÇIKLADI
İlçe Hıfzısıhha Kurulunun aldığı yeni kararları açıklayan Kaymakam Soley, taziye ziyaretlerinin yasaklandığını hatırlatarak vatandaşlardan da kurallara uymalarını istedi. Amaçlarının ceza yazmak değil uyarmak olduğunun altını çizen Kaymakam Soley, düğünlere de kısıtlama getirdiklerini belirterek şöyle konuştu; “Düğünlere ya gündüz ya da akşam 4 saat müsaade ediyoruz. Cemiyet yeri olmayan mahallelerde yemekli düğünlere müsaade etmiyoruz. Düğünde gelin damat dışında oynamak dans etmek yasak. Okul bahçelerini de düğünler için kullanılmasına izin vereceğiz. Kurallara uyalım. Amacımız ceza yazmak değil. Biz hiçbir kuralı vatandaşımıza işkence etmek için uygulamıyoruz. Biz yardımcı olmak için buradayız. Bu koronavirüs döneminde tüm arkadaşların çalışmasından dolayı teşekkür ederiz.” 

YAŞLILAR KALABALIK CAMİLERDEN UZAK DURSUN
Kaymakam Soley, 65 yaş üstü vatandaşları da uyardı. Camileri her hafta dezenfekte ettiklerini söyleyen Kaymakam Soley, “Camilerde maske kullanalım. 65 yaş üstüne kısıtlama düşünmüyoruz ama sadece 65 yaş üstündekiler kalabalık vakitlerde camilerden uzak kalsın. Yasak gibi değil sadece rica ediyorum. Bilhassa Cuma vaktinde gitmeseler iyi olur” ifadelerini kullandı. 

koronoya-karsi-muhtarlar-tam-yetkiyle-donatildi-174157-79ba68152b97123e306059adb8ecf71b.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.