KÖŞK MYO’DA İLK KEZ TÜBİTAK ÖĞRENCİ PROJESİ DESTEKLENDİ

KÖŞK MYO’DA İLK KEZ TÜBİTAK ÖĞRENCİ PROJESİ DESTEKLENDİ
ABONE OL
ADÜ Köşk Meslek Yüksekokulu öğrencisi Aylin Karapelit’in projesi TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen program kapsamında destek almaya değer görüldü.

Köşk MYO Müdür Yardımcısı Gıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Nail Akgül’ün danışmanlığında, yürütücülüğünü Aylin Karapelit’in yaptığı proje ortaklığında ise öğrenciler Sude Doğramacı, Özgem Özboyacı ve Zelal Yekit’tin yer aldığı proje, ‘Kefir Üretiminde Bulanık Mantık Uygulaması’ adını taşıyor. Projenin akademik danışmanlığını yapan Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Nail Akgül öğrencilere sadece kaliteli eğitim ve öğretim sunmakla kalmayıp gelişimlerine katkı sağlayabilecek, onları bir adım daha öne çıkarabilecek ve sektöre hazırlayabilecekleri projeler ile de desteklediklerini ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Nail Akgül, proje ekibinin, Gıda Teknolojisi Bölümü lisesi mezunu, lise mezuniyet puanı en yüksek olan ve ADÜ KÖŞK MYO Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi Programını ilk tercihleriyle kazanan öğrencilerden oluştuğunu da sözlerine ekledi.

Köşk MYO Müdürü Prof. Dr. Ayşe Demet Karaman, TÜBİTAK 2209-A kapsamında Köşk MYO’da hazırlanan ve desteklenen ilk öğrenci projesi olması nedeni ile Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Nail Akgül ve proje ekibini başarılarından dolayı tebrik etti. Prof. Dr. Ayşe Demet Karaman, proje ekibinin Köşk MYO öğrencilerine rol model olduklarını belirterek konuşmasına son verdi.

kosk-myoda-ilk-kez-tubitak-ogrenci-projesi-desteklendi-286462-355b22131feef5136aaef455a3127393.jpegkosk-myoda-ilk-kez-tubitak-ogrenci-projesi-desteklendi-286462-af242746e8d16413b6041b090607c89d.jpeg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.