Köşk’te çiftçiye kuraklığa dayanıklı yem bitkisi tohumu dağıtıldı

Köşk’te çiftçiye kuraklığa dayanıklı yem bitkisi tohumu dağıtıldı
ABONE OL
Köşk İlçe Tarım Müdürlüğü, çiftçiye deneme amaçlı kuraklığa dayanıklı tohum dağıttı. 

KIYMET SARIYILDIZ- Yaşanabilecek olası kuraklığa karşı önlem olarak Köşk İlçe Tarım Müdürlüğü, çiftçiye kaba yem bitkisi olarak bilinen Sorgum tohumu dağıttı. Hayvancılıkta en önemli girdi maliyeti olan yem maliyetini düşürmek amacıyla bu çalışmayı başlattıklarını ifade eden Köşk İlçe Tarım Müdürü Bülent Güner, tohumlarla verim kaybının önüne geçmeye planladıklarını kaydetti.

 

Deneme amaçlı dağıtılan tohumdan verim alınması halinde ilerleyen dönemlerde tekrar dağıtım yapacaklarını söyleyen Güner, hasat döneminde sonuçları çiftçiyle paylaşacaklarını belirtti. 

 

Bakanlığın hibe olarak verdiği tohumlarla  175 dekar alanda ekim yapılacağını vurgulayan Güner, “ Tarımsal üretimin devamı, yaşanabilecek kuraklıkta olası verim düşmesinin önlenebilmesi ve hayvancılıkta en önemli girdi maliyeti olan yem maliyetini düşürmek için böyle bir uygulama gerçekleştirdik. Uygulama kapsamında İlçemiz Merkez, Çiftlik ve Yavuzköy Mahallelerinde deneme amaçlı beş çiftçiye toplam 175 dekarlık alanda ekim yapılmak üzere Bakanlığımızca hibeli olarak Dane Sorgum tohumu dağıtıldı. Tohumlar ekimden hasada kadar Müdürlüğümüzce takip edilecektir.

 

Verim ve kalitenin beklenen düzeyde olması durumunda tohumluk dağıtımını tekrar yapacağız ve sonuçları çiftçilerimizle paylaşacağız. Çiftçilerimize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.