Köşk'te hayvanlar daha iyi yetişecek

Köşk'te hayvanlar daha iyi yetişecek
ABONE OL
Köşk İlçe Tarım Müdürlüğü, küçükbaş hayvancılığın yaygınlaştırılması ve işsizliğin önüne geçip hayvancılığa özendirmek amaçlı Sürü Yönetimi ve Kayıt Tutma  kursu açtı.

KIYMET SARIYILDIZ - Köşk İlçe Tarım Müdürlüğü, hayvancılığın önemini kaybetmemesi için ve hayvanların daha iyi bakılabilmesi adına Sürü Yönetimi ve Kayıt Tutma  eğitimi vereye başladı. Eğitimi Köşk İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli Hasan Yılmaz ve Ziraat Mühendisi Murat Çine verecek. Hükümet Konağı Konferans Salonu’nda  verilecek olan kurs 40 saat sürecek. 15 kursiyere merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı, koyun ağılı, keçi ağılı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, sağım yapabilme, süt verimi ve bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme konuları anlatılacak.

“KATILAN YETİŞTİRİCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUM”
Kursun hayvancılık adına iyi bir girişim olduğunu kaydeden Köşk İlçe Tarım Müdürü Bülent Güner, “Bakanlığımızın projesi kapsamında verilen bu eğitimlerin yetiştiricilerimiz açısından oldukça faydalı olacağına inanıyorum. Bu eğitimle vatandaşlarımız önemli bir başlangıca imza atacak. Kursu tamamlayan ve sertifikalarını alan yetiştiricilerimiz küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde detaylı bilgilere sahip olacaklardır. Bu kişilerin sürü yöneticisi olarak işletmelerde istihdam edilmesine yönelik bakanlığımızın da destekleri var. Kursumuza katılan yetiştiricilerimize başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.