Kuaför ve berberlerde zam

Kuaför ve berberlerde zam
ABONE OL
Aydın’da kuaför ve berberlere yüzde 10 ile yüzde 25 arasında zam yapıldı. Aydın Berberler ve Kuaförler Odası Selahittin Çetindoğan, zammın neden yapıldığıyla ilgili açıklamada bulundu. 

KIYMET SARIYILDIZ - Aydın’da kuaför ve berberlere yapılan zamlarla ilgili konuşan Çetindoğan, 2018 yılından bu yana zam yapılmadığını ifade etti. 
Koronavirüs sürecinden dolayı 50 gündür kuaför ve berberlerin kapalı olduğunu söyleyen Çetindoğan, iş yeri sahiplerinin bu sürede maddi manevi zarara uğradığını belirtti. Zammın yapılmasından dolayı vatandaşlardan anlayış beklediklerini söyleyen Çetindoğan, zamda tedbir amaçlı aldıkları ürünlerin de etkisi olduğunu ifade etti. 
Zamlı tarifenin 13 Mayıs’tan itibaren geçerli olduğunu söyleyen Çetindoğan, “50 gündür iş yerlerimiz kapalı. Onun dışında biz son fiyat tarifemizi 2018 yılının Şubat ayında aldık. Biz aslında hastalık çıkmadan önce yönetim olarak karar almıştık fiyat tarifesi çıkaralım diye. Bizim fiyat belirleme ayımız Nisan ve Ekim ayı. Nisan ayında listelerimizi çıkaralım üyelerimize verelim dedik. Ama koronavirüsten dolayı fiyat tarifesi çıkarmadık. Çünkü ne zaman iş yerlerimizi açacağımız belli değildi. Başımıza ne geleceği belli değildi. Ama 11 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımız kuaför ve berberler açılacak deyince biz de tarifemizi çıkaralım dedik. En son 2 buçuk sene önce fiyat çıkarmışız. Bu sene içinde BAĞ-KUR’a, sigortaya, iş yerlerimizin kiralarına, çalışanlarımıza zam geldi. Ama şimdi kuaför ve berberler iş yerlerini açtıklarında belli bir ekstra külfetle karşı karşıya kaldılar. İş yerine gelenler muhakkak ellerine dezenfekte sıkması gerekiyor.  Onu iş yeri sahibi alması gerekiyor. Tek kullanımlık havlu alması gerekiyor. Tek kullanımlık önlük kullanması gerekiyor. Tek kullanımlık ürünler kullanınca ekstra yük bindi kuaförlere. Bir şirketle konuştum. Berberlerin taktığı önlüğün tanesi 3 TL, müşterinin taktığı peçetelerin tanesi 2 TL. Bu yüzden böyle bir şey düşündük. Kuaförlerde 36 kalem var.  Bugün itibari ile yeni fiyatlar uygulanmaya başlandı. Kuaförlerde yüzde 10 ile yüzde 25 arasında değişiyor” dedi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum