Kuaförler işsiz kaldı

Kuaförler işsiz kaldı
ABONE OL
Aydın’ın Efeler ilçesinde kuaför dükkanı işleten 31 yaşındaki Can Çınar, pandemi döneminde bir çok kuaförün işletmesini kapattığını söyledi. 

KIYMET SARIYILDIZ - Efeler Adnan Menderes Bulvarı üzerinde kuaför dükkanı işleten Can Çınar, esnafın koronavirüs  salgını nedeniyle zor günler geçirmeye devam ettiğini açıkladı. Esnafa karşılıksız destek verilmesi gerektiğini belirten Çınar, bir çok kuaför esnafının dükkanını kapattığını belirtti.

“DESTEK VERİLMELİ”
Dükkanını  kapatan bir çok kuaförün işsiz olduğunu söyleyen Çınar, “Kuaförlerin en büyük sıkıntısı herkes gibi maddi anlamda hiçbir destek almayışımız. Esnaflara kredi verildi. Bir kısmımız yararlandı, bir kısmımız yararlanamadı. Şimdi birçok kuaför sahibi arkadaşımız destek alamadığı için dükkanını kapatıp, farklı yerlere gidip iş başvurusunda bulunuyor. İlerde ödeyemem korkusu olduğundan dolayı verilen destekleri almadık. Bu sürecin nasıl gideceği belirsiz olduğu için. Cüzi de olsa biz esnafa bir miktar hibe edilmeliydi. 3 ay kapalı kaldık. Cebimizdeki parayı harcadık. Bugün ayakta kalmaya çalışıyoruz. Çalışanlarımızın parasını ödemeye çalışıyoruz. Biz de küçülmeye gittik. Çalışmak için çok fazla insan geliyor. Özellikle dükkanını kapatan kuaför sahipleri. Geçmişteki kaybımızı örtmek için, ayakta kalabilmek için karşılıksız bir miktar destek bekliyoruz. Biz yine evimize ekmek götürüyoruz ama evine ekmek götüremeyen arkadaşlarımız var. Onlara en azından destek verilmeli” ifadelerini kullandı. 

kuaforler-issiz-kaldi-188143-5fa3d06ddf4969aad224ed8a8e2e9b6e.jpg

kuaforler-issiz-kaldi-188143-4b4353ceaeea3f81cc75441343e073ee.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum