Küçük esnaf ‘Devren Kiralık ’yazıları asamaya başladı

Küçük esnaf ‘Devren Kiralık ’yazıları asamaya başladı
ABONE OL
Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemlerde dışarda zorunlu işi olmayan vatandaşlar kendilerini eve kapatırken iş yerlerini açmak zorunda kalan esnaf ise dertli.

AYŞE AKTAŞ - Nazilli’de en işlek caddeleri boş kalırken, küçük esnaf iş yapamaz hale geldi. İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında bazı işletmeler de kapatıldı. Ülkemizde görülen vakaların artmasından sonra  ise dışarıda zorunlu işi olmayan vatandaşlar evlerine çekildi. Virüs salgınına ilişkin yaşanan gelişimler küçük esnafı da zora soktu. Nazillili esnaflar işlerinde ortalama yüzde 90 düşüş yaşandığını söyledi. Nazilli’de faaliyet gösteren  Çınar Pide işletme sahibi  ve pide ustası Mustafa Özdemir ise, ”Personel sayımızı her geçen gün düşürdük. Esnafa işkence şuan çalışma şartları. Gıda sektöründe servisler yapıyoruz ancak vatandaşlar evlerinde zaten yemek yapıyorlar. Geçim sıkıntı içerisindeler. Herkes mecburi giderleri ödemekte zorluk çekiyor şuan" dedi.  


"5 BİNİ ÖDEYEMEZKEN 10 BİNİ NASIL ÖDEYECEĞİM?"

Esnaflar arasında dükkanını kapatmak yada devretmek isteyenler olduğunu belirten Özdemir, " Bu ödemelerin ileri tarihlere atılması çözüm değil. Ben bugün 5 bin ödeyemezken 10 bini nasıl ödeyeceğim. Küçük esnafa neden sahip çıkılmıyor. Benim yanımda çalışan sadece 8 kişi. Bunların çocukları ile birlikte 32 kişi yapar. Aç kaldılar mecbur izin vermek zorundayız. 5 ay sonunda ciddi bir ekonomik kriz bizi bekliyor. Aynı zamanda cemiyet aşçısıyım. Birçok programım iptal oldu. Cemiyetler iptal oldu. Yasakların ne zaman kalkacağı belli değil. Yaz sezonu, para kazandığımız dönemlerdi. Ramazanda iş yerime müşteri oturmayınca kaç kişi evine sipariş verecek” diye konuştu.

DÜKKANLARA YAZILAR ASTILAR 

 Nazilli Kafeler Sokağı başta olmak üzere bomboş kalırken Uzun Çarşı esnafı ise çok dertli. Bu zor sürece dayanmaya çalışan esnafların yanı sıra iş yerini ‘devren kiralık’ yazısı yazmak zorunda kalan esnafında olduğu gözlerden kaçmadı.

kucuk-esnaf-devren-kiralik-yazilari-asamaya-basladi-157182-05c813766c79215461c413670b18e242.jpgkucuk-esnaf-devren-kiralik-yazilari-asamaya-basladi-157182-7e20b4cb8feef324b055da4189ffd691.jpegkucuk-esnaf-devren-kiralik-yazilari-asamaya-basladi-157182-e94497d1d054d1acc51479cb2bb82e83.jpeg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.