Kurban Bayramı'na ek sefer düzenlemesi

Kurban Bayramı'na ek sefer düzenlemesi
ABONE OL
Kurban Bayramı nedeniyle memleketlerine gitmek ve tatil yapmak için otobüsle yolculuk yapacaklar için biletler tükenmeye başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da aldığı kararla ek seferler yapılması için ek düzenleme yaptı.

(KADİR CEYHAN) Kurban bayramı tatilinin yaklaşması üzerine tatilini şehir dışında, farklı şehirde yaşayan yakınlarının yanında geçirmek isteyen vatandaşlar da hazırlıklara başladı. Her yıl yaşanan bayram tatilinin ortaya çıkardığı trafik sorunu ve şehirlerarası otobüs seferlerinin yoğunluğu karşılayamaması gibi sorunlar yaşanmasından dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ek sefer izni çıkardı.

Şehirlerarası sefer yapan otobüs firmalarının Kurban Bayramı tatili süresince yapacağı ek seferler için izin süresi 7 Ağustos'ta başlayacak, 20 Ağustos'ta sona erecek. Her yıl kurban bayramı tatili süresince yaşanan yoğunluğa dikkat çeken S.S. Aydın Şoförler Otomobilciler Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı Semih Özmeriç, “ Ben vatandaşlara toplu taşıma araçlarını kullanmalarını tavsiye edeceğim her zamanki gibi. Bir de kendi araçlarıyla yola çıkacak olan vatandaşlarımızın trafiğin yoğun olacağını göz önüne almaları gerekiyor. Bayram tatilinin bir gün öncesinden veya bir gün sonrasından hareket etmelerini tavsiye ediyorum. Dönüşlerini de yine yoğunluğun az olduğu zamanlarda ayarlasınlar. Araçlarının bakımlarını mutlaka yola çıkmadan yaptırsınlar. Uzun yola çıkmadan önce mutlaka araçlarını bakımdan geçirsinler. Hava sıcaklıklarını da dikkate almakta fayda olduğunu düşünüyorum. Tüm vatandaşlara kazasız belasız hayırlı bayramlar diliyorum” dedi.

10 Ağustos Cumartesi günü başlayacak olan bayram tatili 14 Ağustos Çarşamba gününden sonra sona erecek. Bayram tatilinin Perşembe ve Cuma günlerini de kapsayıp kapsamayacağı henüz şekillenmiş değil. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.