Kurban kesim bedeli belli oldu

Kurban kesim bedeli belli oldu
 Muhabir
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, vekaletle kurban kesim bedelini açıkladı. Buna göre, yurt içinde kurban kesim bedeli 11 bin 750 lira, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak belirlendi.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, vekaletle kurban kesim bedelleri açıklandı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2024 yılı vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak belirlediklerini açıkladı.

BÜYÜK ARTIŞ
Geçtiğimiz yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan kurban kesim bedelleri yurt içinde 5 bin 500 TL, yurt dışında ise 2 bin 750 TL idi. Aradaki büyük fark, bu yıl kurbanlık fiyatlarında yaşanacak büyük artışın da göstergesi oldu.

2024 yılında et fiyatlarına gelen zamların ardından fiyatlarda geçen yıla göre büyük bir değişiklik yaşanması beklenirken bu yıl ortalama bir kurbanlığın fiyatının 80 bin lira ile 120 bin lira arasında olması öngörülüyor. Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı'nda küçükbaş hayvanlar 7 bin TL'den, büyükbaşlar ise 80 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.