Bugüne kadar 350’nin üzerinde dizi, sinema ve reklam filminde rol alan Acar, özellikle “Kurtlar Vadisi” dizisinde canlandırdığı Ersoy Ulubey karakteriyle hafızalarda yer edinmişti. Ünlü oyuncu, Söke Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Coşkun Gültekin’in ailesini ziyaret etti.
Acar, daha önce 3 Kasım 2024 tarihinde Gültekin’in oğlu Fahri Mert Gültekin’in kız isteme törenine katılarak damat tarafında yer almıştı.
1994 yılında TRT yapımı “Uzun Gece / Eshab-ı Kehf” televizyon filminin çekimleri sırasında İzmir’in Selçuk ilçesine gelen Ümit Acar, burada eşi Beray Hanım ile tanıştı. Bir süredir aktif oyunculuk kariyerine ara veren Acar, müzikle ilgilenmeye devam ediyor. Aynı zamanda iyi bir udî olan sanatçı, Selçuk Altın Artemis Musiki Cemiyeti ile Kuşadası Musiki Cemiyeti’nde şeflik görevlerini sürdürüyor.
Sanatla iç içe geçen yaşamı ve dostluk dolu ziyaretleriyle dikkat çeken Ümit Acar, Söke’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.