Kuşadası Belediyesi''nden o iddialara cevap

Kuşadası Belediyesi''nden o iddialara cevap
ABONE OL
Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Huzurevi ve Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği hizmet binaları ile ilgili oluşabilecek yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için bir kamuoyu bilgilendirme metni yayınladı.

Yayınlanan bilgilendirme metninde Belediyeye bağlı ARYA A.Ş. tarafından işletilen Kuşadası Huzurevinin karot sonuçları nedeniyle acil bir eylem planının yapıldığı hatırlatıldı. Bu kapsamda huzurevinde konaklayan yaşlı vatandaşların Kaleiçi mevkiindeki Öğretmen Evi’ne yerleştirildiği ifade edildi. 

“HERHANGİ BİR MADURİYET SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Huzurevi sakini 28 vatandaştan 18'inin akrabalarının yanına ya da çevre illerdeki huzurevlerine yerleşmeyi tercih ettiğinin ifade edildiği açıklamada; “Kuşadası Öğretmen Evi’nde ise halen 10 büyüğümüz kalmaktadır. Huzurevimizde çalışmakta olan tüm personelimiz görevlerinin başındadır. Her gün üç ana ve iki ara olmak üzere toplam beş öğün yemek, huzurevi binamızda hazırlanarak kendilerine ulaştırılmaktadır. İlaç takipleri ve günlük sağlık kontrolleri hemşiremiz tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. Öte yandan tüm huzurevi sakinlerimizin Covid-19 aşılarının yapılması sağlanmıştır. Büyüklerimiz bizlere emanettir ve tüm ihtiyaçları eksiksiz olarak tarafımızca karşılanmaktadır. Herhangi bir mağduriyet yaşamalarına izin vermemiz söz konusu dahi olamaz. Huzurevi sakinlerimizin istedikleri yerlere nakillerinin sağlanması için gerekli destek verilecektir. Bu konuda Aydın SGK İl Müdürlüğüyle görüşmelerimiz devam etmektedir. Ayrıca Davutlar Mahallesi’ne bir bakım ve rehabilitasyon merkezi kazandırmak için en kısa süre içerisinde çalışmalara başlayacağız” ifadeleri kullanıldı. 

“HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Gündemdeki bir diğer konu ise Kuşadası Şehit Aileleri ve Dayanışma Derneği’nin tahliyesi  ile ilgili oldu.  Mevcut alanın amacına uygun olarak kullanılmayıp ticarethane haline getirildiğinin ifade edildiği açıklamada; “Yasal olarak alanın kullanımı tamamen park ve yeşil alandır.  Bu konuda vatandaşların CİMER’e yaptığı şikayetler sebebi ile dernek yönetimine başka bir alan teklif edilmiştir. Teklifimizde  belediyemize ait olan Güverircinada Yolu üzerindeki iş hanı içerisinde (saat kulesi altı) 116 metrekarelik kapalı işyerinin tahsisi uygun görülmüştür. Kuşadası’nın en merkezi yerinde ve mevcut kullanılan alandan 3 kat daha büyüklükteki bu noktaya taşınılması halinde taşınma ve diğer gereksinimlerin de belediyemizce karşılanacağı dernek yönetimine bildirilmiştir.  Bu konuda dernek yönetiminin cevabı beklenmektedir. Hali hazırdaki alanın amacına uygun olarak düzenlenmesi yasal bir mecburiyettir.  Belediyemiz her zaman Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği’nin yanında olacaktır” şeklinde belirtildi.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.