Kuşadası Belediyesi'nden yağmur mesaisi   

Kuşadası Belediyesi'nden yağmur mesaisi   
ABONE OL
Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi’ne bağlı ekipler, ilçe genelinde yaşanan tüm olumsuzluklara anında müdahale etti. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yağış ve fırtına uyarısının ardından cumartesi günü saat 18.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur ve fırtına Kuşadası’nda gece boyunca etkili oldu. Aralıklarla devam eden gök gürültülü sağanakta, ilçede metrekareye ortalama 140 kilogram yağmur düştü. Kuşadası Belediyesi tarafından kent genelinde yürütülen alt ve üst yapıyı yenileme çalışmaları sonuç verdi.  Etkili olan sağanak yağış ve fırtına kent merkezinde ve ana arterlerde büyük bir olumsuzluğa neden olmadı. 
TIKANAN YAĞMUR SUYU HATLARI AÇILDI
Kuşadası Belediyesi ekipleri kentte etkili olan sağanağın ardından olumsuzlukların yaşandığı bölgelerde teyakkuza geçti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yağmur ve fırtına nedeniyle devrilen ağaçlar ile dallarını yerinden alarak belediyeye ait seraya taşıdı. Ayrıca yağış ve fırtınadan etkilenen park ve yeşil alanlar temizlendi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sahil bandı, turistik çarşılar ile mahallelerdeki yağmur suyu hattı mazgallarında, yollarda ve yol kenarlarında biriken molozları temizledi. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ise yağıştan dolayı hasar gören yol ve kaldırımları onararak tıkanan yağmur suyu hatlarını açtı. Belediye ekipleri yağışın ardından yaklaşık 350 noktaya müdahale ederek fırtına ve sağanağın oluşturduğu hasarı ortadan kaldırdı.  


MÜDAHALE KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN GELDİ
Sağanak yağış ve fırtına nedeniyle en büyük olumsuzluk Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğundaki Kuşadası-Söke çevre yolunda yaşandı. Biriken yağmur suları Kara Yolları 2'nci Bölge Müdürlüğü'nün yetki ve sorumluluğunda olan Otogar Kavşağı ile Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) ve Kuşadası Emniyet Müdürlüğü önündeki yolların bazı bölümlerini göle çevirdi. Bölgede yaşanan olumsuzluklara Kuşadası Belediyesi ekipleri anında müdahale etti. Çevre yolu, ASKİ, İtfaiye ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çabalarıyla yeniden ulaşıma açıldı.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.