Kuşadası Kruvaziyer Gemisini Çiçeklerle Karşıladı

Kuşadası Kruvaziyer Gemisini Çiçeklerle Karşıladı
ABONE OL
Aydın’ın Kuşadası İlçesi Ege Port yolcu limanına ilk seferini gerçekleştiren Fransız bayraklı kruvaziyer gemisi Le Bougainville Belediye Başkanı CHP'li Ömer Günel tarafından karşılandı.

(EKREM KESER) Kuşadası Ege Port Yolcu Limanı'na sabah saatlerinde gelen Le Bougainville isimli yolcu gemisi, Fransız, Amerikan ve Kanadalı 168 turist getirdi. 

2018 yılı Aralık ayında suya indirilen ve ilk seferine çıkan kruvaziyer gemisi Yunanistan’ın Patmos adasından Kuşadası’na geldi. Halk Oyunları ekibinin gösterisi eşliğinde gümrük sahasına giren turistler, Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Ömer Günel tarafından tarafından çiçekler ile karşılandı. Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Süvari,  Ayşe Şerifoğlu, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tibet Özer ve Oğuzhan Turan, acente ve liman yetkililerinin eşlik ettiği karşılama sonrasında Başkan Günel gemiyi ziyaret etti. Le Bougainville’nin kaptanı Thamos McCandless ve ekibi tarafından karşılanan Günel’e geminin plaketi takdim edildi. 

Kuşadası’na 2019 yılında 5 sefer düzenleyeceklerini belirten Le Bougainville’nin kaptanı Thamos McCandless bu güzel karşılamadan dolayı çok mutlu olduklarını, Kuşadası ve limanı çok beğendiklerini belirtti.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Yapımı tamamlandıktan sonra ilk seferine başlayan ve Kuşadası’nı da programına alarak ilk seferini gerçekleştiren Fransız bayraklı Le Bougainville gemisi ve yolcularına hoş geldiniz demek üzere buraya geldik. Kruvaziyer turizmi Kuşadası’nın geçim kaynağının can damarı. Kruvaziyer gemilerinin önemini, kruvaziyer gemilerinin eksildiğinde neyi kaybettiğimizin çok daha farkına vardık. Biz hem Kuşadası Belediyesi olarak ve Kuşadalı turizmciler olarak kruvaziyerin önemini çok iyi kavramamız lazım. Kruvaziyer gemileriyle Kuşadası’na gelen misafirlerin ne istediğini, ne beklediğini doğru anlayarak onların buraya daha fazla gelmeleri için elimizden gelen her şeyi yapmamız lazım. Bu yıl Kuşadası limanına gelecek olan gemi sayımız fena değil fakat önümüzdeki yıllarda bu sayı oldukça iyi hale gelecek. Bizim bu fırsatı bir kez daha geri tepmememiz ve bu konuda elimizden gelen her şeyi yerinde ve zamanında yapmamız lazım. Bize düşen sadece kenti düzeltmek, kenti turizm kentine yakışır şekilde imar etmek değil, aynı zamanda burada turizm kentine bakışı değiştirmek. Turisti gemiden indikten sonra ilk karşılayan hemşehrimizle, onu buradan uğurlayan son hemşehrimizin de aynı bakış açısına sahip olması lazım. Evimize gelen bir misafiri karşılar gibi ve uğurlar gibi bu hizmeti vermemiz lazım. Hatalarından ders çıkartan bir kentiz. Turizmin ilklerindeniz ve sahip olduğumuz çok güzel değerler var. Efes, Meryem Ana bölgemizde. Kentimizin kültürel doğal yapısı olmak üzere bütün bunların değerini çok iyi kavrayıp elimizden gelen her şeyi yapmamız lazım" dedi. 

Le Bougainville isimli Kruvaziyer gemisinin 2018 yılı Aralık ayında yapımı tamamlanarak suya indirildiğini belirten Ege Port Genel Müdürü Aziz Güngör, “9988 groston ağırlığında, 132 metre uzunluğunda 185 yolcu kapasitesine sahip ultra lüks gemi Kuşadası Ege Port limanına 5 sefer daha gerçekleştirecek. 2019 ve 2020 yıllarında sefer sayılarını artıracak. Ayrıca Ponant Cruises filosuna ait diğer gemiler de önümüzdeki yıllarda Kuşadası’na seferler düzenleyecek”dedi.

kusadasina-ilk-seferini-gerceklestiren-kruvaziyer-gemisi-ciceklerle-karsilandi-104367-5ca4ccb341739c219727920aa1aca53c.jpegkusadasina-ilk-seferini-gerceklestiren-kruvaziyer-gemisi-ciceklerle-karsilandi-104367-07b79e9c5715e9bd3c86a7bfdc2cde86.jpegkusadasina-ilk-seferini-gerceklestiren-kruvaziyer-gemisi-ciceklerle-karsilandi-104367-190f5fffe8b6d828738dfc148ec03b9b.jpegkusadasina-ilk-seferini-gerceklestiren-kruvaziyer-gemisi-ciceklerle-karsilandi-104367-eabc60e860424937ab135cd018d52f69.jpeg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.