Kuşadası ve Didim’e turist akını var

Kuşadası ve Didim’e turist akını var
ABONE OL
​​​​​​​Yeni tip koronavirüs nedeniyle tam kapanmanın ardından kademeli normalleşme sürüyor. Aydın Vali Yardımcısı Cemal Şahin, turistik kentlerde yaşanan yoğunluktan dolayı bir yandan endişe duyulduğunu ancak teyakkuzda olunması gerektiğini ifade etti.

GÖKHAN DÜZYOL - Aydın Vali Yardımcısı ve Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, şehrin, koronavirüsle mücadeledeki yol haritasını değerlendirdi. Kentte seyreden sürecin kontrollü şekilde ilerlediğini aktaran Şahin, vakaların tekrardan artacak olmasından dolayı endişe duyduğunu belirtti. Aydın’daki iki turizm kentinde yaşanan yoğunluğun, kontrollü ve bilinçli şekilde seyretmesinin sorun oluşturmayacağını açıkladı. Aydınlıların kurallara en başından bu yana riayet etmelerinin kendilerini sevindirdiğini bildiren Şahin, şöyle devam etti:
“Koronavirüsle mücadelede Aydın, salgının başından beri iyi seviyede gitti. Hem kamu çalışanlarının gayreti hem de vatandaşların duyarlılığı söz konusu. Vatandaşlara bu konuda müteşekkiriz. Bizleri üzmeden aldığımız kararlara uydular. Bu da Aydın’ı hem 3., 5. ve 10. sıradaki duruma getirdi. Şuanda iyiyiz ancak normalleşme sürecinin devam etmesiyle herkes gibi endişeliyiz. Tekrardan vakaların artacak olması korkutuyor, şuan korkulan bir durum yok ama teyakkuzda olmak yani pandemi kurallarına uymak zorundayız.”

“ENDİŞE ETMİŞTİK AMA BEKLENEN OLMADI”
Türkiye’nin önemli turizm kentleri arasında bulunan Kuşadası ve Didim’deki yoğunluktan zaman zaman endişe duyduklarını kaydeden Şahin, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Aydın’ın iki turizm kenti Didim ve Kuşadası’nı, salgının başlangıcından bu yana seyrediyoruz. Dünyaya açık bir iki noktamız var. Şimdiye kadar buralarda patlama olur mu diye hep endişe etmiştim ama şimdiye kadar öyle bir şey olmadı, kontrollü ve bilinçli şekilde ilerleyecek olunması durumunda bir sıkıntının yaşanmayacağını düşünüyorum. Önlemleri bırakmadan maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya riayet etmemiz gerekiyor.”

kusadasi-ve-didime-turist-akini-var-teyakkuzda-olmaliyiz-225976-15d5e96aa9a07d2d08c45049a394b15d.jpgkusadasi-ve-didime-turist-akini-var-teyakkuzda-olmaliyiz-225976-a6fe2ba3a241e7fd07de9afed289729f.jpgkusadasi-ve-didime-turist-akini-var-teyakkuzda-olmaliyiz-225976-d584d3d27ba6475cb24ed343b6844b7a.jpeg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.