KUŞADASI YENİ SEZONA HAZIR

KUŞADASI YENİ SEZONA HAZIR
ABONE OL
Türkiye'de turizmin başladığı ilk yer olan Kuşadası'nda yeni sezon hazırlıklarında sona gelindi. TÜRSAB Kuşadası Şube Başkanı Eda Yurtcan, turizm sezonuna bu yıl çok iyi hazırlandıklarını söyledi.

(EKREM KESER) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Şube Başkanı Eda Yurtcan, Hedef Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, kış boyu yaptıkları çalışmalarla turizm sezonuna çok iyi hazırlandıklarını söyledi. Geçen seneye göre turlarda artış olduğunu söyleyen Yurtcan, “Geçen sene Ağustos ayında dövizin artması turizmi etkiledi. Dövizin artması iç pazarımızı hareketlendirdi. Yurt dışına çıkamayan Türk vatandaşları Ege ve Akdeniz bölgesinde tatillerini gerçekleştirdiler. Geçen senelere göre yurt dışına çıkışlar azaldı. Bu sene daha stabil gidiyor." dedi.

KAÇAK ACENTELERİ TERCİH ETMEYİN
Kaçak tur şirketlerinin olduğunu ve seyahat sigortası olmayan acentelerin tehlikeli olduğunu vurgulayan Yurtcan, “Otobüs Allah korusun kaza yaptı ve seyahat sigortanız yok. Kimden şikayetçi olacaksınız? Veya bir otele gittiniz. 30 arkadaşınızın odası deniz manzaralı ama sizinki dağ veya taş manzaralı. Yerel halk yerel acenteleri tercih etsinler. Kurumsal firmalara şikayet edeceğiniz zaman müşteri hizmetleri veya mail yolu ile ulaşabilirsiniz. Ama bizler her zaman bu koltuklarda oturuyoruz” dedi.

KUŞADASI'NIN ANA DAMARI GEMİDİR
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Kuşadası Şube Başkan yardımcısı Deniz Köse de Kuşadası'na gelen gemilere değindi. Sıcak paranın gemiden geldiğini söyleyen Köse, “Kuşadası'nın ana damarı gemidir. Gemi Kuşadası Limanına geldiğinde bir gemiden 3 bin kişi iniyor. Bunun 800'ü personel. Onlar çarşıya gidiyor. Bin 200'ü daha önceden tur almış olaran Selçuk’taki Efes'e gidiyor. Geriye kalanların %50'si de gemide kalıyor ve 'ben daha önce gelmiştim Kuşadası'na' diyor. Geri kalan turist de çarşıya iniyor. Ama 3 bin kişinin çarşıya inmesi zaten imkansız” ifadelerini kullandı. 

ABD'NİN 'K' SINIFINA ALMASI TURİZMİ ETKİLEMEZ
ABD'nin Türkiye'yi 'K' sınıfına almasının turizmi etkilemeyeceğini söyleyen Köse, “Türkiye daha öncelerden daha ağır ithamlar altında kaldı. O zaman etkilemedi. Şimdi mi etkileyecek? 'K' sınıfının iç maddelerinde “Kaçırılabilirsiniz” vardır ama daha önceki yıllarda bırak 'K' maddesini, direkt olarak gitmeyin diyorlardı. Türkiye'de yaşayan yabancı vatandaşlar burada yaşamaktan oldukça mutlular. Türkiye'de Türk olmak daha zordur aslında” dedi

KUŞADASI TURİZMİN MEHMETÇİĞİDİR
Kuşadası'na Balkan ülkelerinden turist getirdiklerini vurgulayan Köse, turizm cennetinin Antalya olduğu söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, “Antalya, Polonya diye bir ülkeyi tanımıyorken biz oradan turistleri Kuşadası'na taşıdık. Bizden gören Antalya acenteleri Polonya pazarına girdiler. Rusya ile Türkiye arasında bazı politik sıkıntılar çıktığında biz Balkan ülkelerine yöneldik ve ciddi rakamlarda turistler getirdik. Antalya'daki acenteler baktı ki güzel döviz dönüyor hemen onlar da Balkanlar'a geldiler. Kuşadası bu anlamda aslında Türkiye'deki bütün turizmcilere bir yol gösteriyor. Kuşadası Turizmin Mehmetçiğidir derim ben her zaman” diyerek Kuşadası’nın turizm geçmişindeki öncülüğüne değindi.

kusadasi-turizmin-mehmetcigidir-102340-7b526666cb81bab122719b9c80138acd.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.