Kuşadası'nda antidemokratik davranış tepki çekti

Kuşadası'nda antidemokratik davranış tepki çekti
 Muhabir
31 Mart Yerel Seçimleri'nde İYİ Parti çatısı altında Kuşadası Belediye Başkanlığı’na talip olan Behçet Alp, Kuşadası Belediye Meclis Toplantısı'nda komisyon temsilciliğinin belirlenmesi hususunda yaşanan antidemokratik uygulamaya ilişkin açıklama yaptı.

Alp, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in partisinin oy çokluğuna ilişkin dayatmasını, siyasi etiğe uygun bulmadığını belirtti. Konuyla ilgili İYİ Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk ile Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Hayati Atlı açıklama yaptı.

kusadasinda-antidemokratik-davranis-tepki-cekti-iyi-partili-atli-cercioglunu-ornek-gosterdi-int-gzt-467873-66a768c8373e3a47ef41f3ed0328f224-001.jpg

Kuşadası Belediyesi’nde CHP ve İYİ Parti arasında sular durulmuyor. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, geçtiğimiz ay belediye meclis toplantısında, kendi partisinin çoğunluğundan yararlanarak kanunen verilmesi gerekenin dışında İYİ Parti’den komisyon temsilcisi seçmedi. Bu ay yapılan Kuşadası Belediye Meclis toplantısında Günel, yine kendi partisinin üstünlüğünü kullanarak İYİ Parti’den komisyon temsilciliği için üye önergelerini almadı. Günel’in antidemokratik tutumu ise tepki çekerek İYİ Partililer tarafından siyasi nezaketsizlik olarak yorumlandı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde İYİ Parti'den Kuşadası Belediye Başkan Adayı olan Behçet Alp, belediye meclisinde Günel’in tutumunu eleştirenlerden biri oldu. İYİ Partili Alp, belediye meclisinde komisyonların belirlenmesinde yaşanan kriz hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Alp’in paylaşımı üzerine İYİ Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk, Günel’in yaklaşımı hakkında "Nezaketen demokrasi işleyişi gösterilebilirdi" yorumunda bulunurken Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Hayati Atlı, Aydın BŞB meclisinde Özlem Çerçioğlu’nun konuyla ilgili uygulamasını örnek gösterdi.

kusadasinda-antidemokratik-davranis-tepki-cekti-iyi-partili-atli-cercioglunu-ornek-gosterdi-int-gzt-467873-a806dde48657bea39b5a51e63672e001-001.jpeg

“SİYASİ ETİK VE AHLAKA UYGUN BULMUYORUM”
Alp’in paylaşımında, “Kuşadası Belediye Meclis komisyonlarının oluşumunda İYİ Parti’nin komisyondaki temsilcisinin belirlenmesi hususunda belediye başkanının partisinin oy çokluğuna dayalı dayatmasını siyasi etiğe ve ahlaka uygun bulmuyorum" ifadeleri yer aldı.

kusadasinda-antidemokratik-davranis-tepki-cekti-iyi-partili-atli-cercioglunu-ornek-gosterdi-int-gzt-467873-d33e64c0e32c2fb06b754d72a75dcec7-001.jpeg

“NEZAKETEN DEMOKRASİ İŞLEYEBİLİRDİ”
Behçet Alp’in paylaşımı hakkında açıklama yapan İYİ Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk, “Bir komisyon seçiyorsanız diğerlerine bir kendinize üç alırsınız. Nezaketen demokrasi işlettiğini göstererek hepsini kendisinin almasından ya da önergelerin dinlenmemesinden ziyade dağıtabilirdi. Bu sayede uyum içinde çalışabilirlerdi. Ben de Behçet Alp’e katılıyorum ve Ömer Günel’in yaklaşımı siyasi etiğe ve ahlaka uygun bulmuyorum. ‘Çoğunluk benim, sizin sayınız tutmuyor’ diyerek yaklaşım sergilemenin anlamı yok” dedi.

kusadasinda-antidemokratik-davranis-tepki-cekti-iyi-partili-atli-cercioglunu-ornek-gosterdi-int-gzt-467873-f1ea2902291f691bb51b358626b8a4d7-001.jpeg

İYİ PARTİ’YE ÖNERGE SORULMADI
Kuşadası Belediye Meclisi'nde komisyon temsilciliklerinin belirlenmesinde yaşanan gerginlik üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası İYİ Parti Meclis Üyesi Hayati Atlı, “Geçen ay düzenlenen Kuşadası Belediye Meclis Toplantısı’nda Ömer Güneş, kanunen verilmesi gerekenlerin dışında komisyonlara İYİ Parti’den üye almadı. Bu ay da yeni kurulan komisyonlar vardı. Onlar da aynı şekilde kendi önergeleriyle hareket ettiler. Önergeler hazırlanırken İYİ Parti’ye, ‘sizin önerdiğiniz isim neydi?’ denilseydi belki birbirine yakın, aynı isimler çıkardı. Belki bir iki arkadaşın ismi değişir belki de komisyonda görev almak istemeyen arkadaşlar yazılmazdı” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-05-06-at-16-48-44.jpeg

ATLI, ÇERÇİOĞLU’NU ÖRNEK GÖSTEDİ
Konuşmasına Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan uygulamanın doğruluğuna işaret ederek devam eden Hayati Atlı, “Aydın Büyükşehir Belediyesi’ndeki gibi, nezaketen komisyon temsilcilikleri gruplara sorulur ve sonrasında isimler alınır. Kuşadası’nda belediye başkanı bu ayki meclis toplantısında önergeyi yazan arkadaşlar komisyon temsilciliklerinde kendi insiyatifi doğrultusunda karar vermişler. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde Özlem Çerçioğlu’nun da yaptığı gibi isimlerin gruplara sorularak alınmasında fayda var. Maalesef Ömer Günel’in tercihi bu yönde oldu. Büyükşehirde yapılan yöntem tercih edildiğinde daha uyumlu çalışacaklarına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.