Kuşadası Kaymakamlığı, bölgede son dönemlerde artış gösteren yaban domuzu popülasyonu ve bu hayvanların evcil gibi beslenmesiyle ilgili önemli bir açıklama yayımladı. Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu kararlarına dayanılarak yapılan duyuruda, yaban domuzlarının evcil hayvan gibi beslenmesinin yasaklandığı bildirildi.
DOMUZ BESLEYENE 6 BİN 923 LİRA CEZA
Yetkililer, doğaya ait olan bu hayvanların insan yerleşimlerine yaklaşmalarının hem insan hem de hayvan sağlığı açısından ciddi riskler barındırdığını vurgularken, vatandaşların 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 28/1-b maddesi uyarınca cezai işlemle karşılaşabileceği belirtildi. Yasağı ihlal edenlere 6 bin 923 TL idari para cezası uygulanacak.
Açıklamada, özellikle kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların duyarlı olmaları, yaban hayvanlarını beslememeleri ve belediye ya da Tarım İlçe Müdürlüğü ile iş birliği yapmaları istendi.





