Kuşadası'nda turist sayısında yüzde 10 arttı

Kuşadası'nda turist sayısında yüzde 10 arttı
ABONE OL
Aydın’ın önemli turizm merkezi Kuşadası’nda bu yıl yerli ve yabancı turist sayısında yüzde 10 artış sağlandı. 

(ABDURRAHMAN FIRAT) Ege Bölgesi’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kuşadası’nda yerli ve yabancı turist akını sürüyor. Otellerde doluluk oranın yüzde 80’lerin üzerine çıktığı Kuşadası’nda, yerli ve yabancı turist bölgedeki tarihi, doğal güzellikleri gezip, denize gerip tatili en iyi şekilde değerlendiriyor. Ayrıca turistler, ilçede alış veriş yaparak esnafın yüzünü güldürüyor.
Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) Başkanı Tacettin Özden, 2019 turizm sezonun başında biraz tedirgin olduklarını ama Haziran ayıyla birlikte turizmde adeta patlama yaşandığını söyledi. 
Turizm sezonu şu anda iyi olduğunu dile getiren Özden, “Sezon başında Nisan ve Mayıs ayı biraz yavaş başladı. Ancak haziranla birlikte toparlandı. Temmuz ve Ağustos ayında yavaş yavaş rezervasyonlar arttı. Otellerde şu anda doluluk oranı istenilen seviyeye geldi. İyi bir sezon geçiriyoruz. Yıl sonunda Türkiye’nin hedeflediği rakamlara ulaşacağını düşünüyorum” dedi. 
Geçen yıl yerli turist sayısının daha fazla olduğunu ifade eden Kuşadası Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Bülent İlbahar, “Şimdi bütün otellerde tam tersi yüzde 70 yabancı turist, yüzde 30’da yerli turist var. Döviz yükselince Türkiye, yabancı turistlere daha cazip geldi. İngilizler ülkemize çok gelmeye başladı. Şu anda haftada 6 tane İngiliz uçağı İzmir’e uçuyor. Geçen sene hiç yoktu. Onlar için buralar cennet hem de ucuz” dedi. 
HAFTADA İRAN’DAN 2 BİN TURİST KUŞADASI’NA GİDİYOR
Kuşadası’na ağırlıklı olarak Balkan Ülkelerinden turistlerin geldiğini belirten İlbahar, “Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Hollandalılar, Belçikalılar, Avrupa Ülkeleri, İran, Irak’tan gelen turistler var. Kendi acentemiz haftada yaklaşık 800 İranlı Kuşadası’na getirirken toplamda haftalık 2 bin İranlı geliyor. Geçen yıl haftada 5 bin kişi geliyordu. Bu yıl devalüasyon olunca sayı biraz düştü ama ona rağmen Türkiye ucuz olduğu için geliyorlar” diye konuştu. 
KUŞADASI’NA EN ÇOK PARAYI İRANLI TURİST BIRAKIYOR
 Kuşadası’nda tarihi, kültürel, doğal zenginlikleri ve deniziyle turistlerin cazibesini çektiğini vurgulayan İlbahar, “Kuşadası’na gelen turistler arasında en çok parayı İranlılar harcıyor. İranlılar eğlenceyi seviyor. Tekne turuna katılıp esnaftan alışveriş yapıyorlar. En çok kıyafet satın alıyorlar. Kuşadası esnafı, İranlı turistlerden para kazanıyor. Romenlerde iyi para harcıyor. Ama Bulgarlar çok fazla harcama yapmıyor. Artık eskisi gibi çok para harcayan yabancı turist bulmak mümkün değil” dedi. 
Otellerde her şey dahil olunca tatile gelen yerli ve yabancı turistlerin dışarıya çıkmadığını da kaydeden İlbahar, sezon sonuna kadar hedeflenen turist sayısının yakalanacağını söyledi. 

 

kusadasinda-turist-sayisinda-yuzde-10-artis-119137-27c10156fb03a8c1a67572762617a1b4.jpgkusadasinda-turist-sayisinda-yuzde-10-artis-119137-a9a5e6627cb7b5e4557db6b47e737cbb.jpegkusadasinda-turist-sayisinda-yuzde-10-artis-119137-f4d7b34e9a09b081cfa5a68a64938083.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum