Kusurlu firmalara idari para cezası

Kusurlu firmalara idari para cezası
ABONE OL
Aydın Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından il genelinde denetleme yapılan firmalar ve firmalara yazılan cezalar açıklandı. Aydın’da 74 firmaya yaklaşık 112 bin 500 lira idari para cezası kesildi.

(ABDURRAHMAN FIRAT) Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, sanayi firmalarında Mayıs ayında yapmış olduğu denetlemelerin sonuçlarını açıkladı. Mayıs ayı içerisinde Aydın’da 8 firmaya sanayi sicil belgesi verilirken 13 firmanın sicil belgesi değiştirilip 19 firmanın ise sanayi sicil belgesi iptal edildi. 

Piyasa gözetimi ve denetimi çalışmaları kapsamında Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, denetlediği 37 üründen 28’inin uygun olduğunu ve 9’unun ise mevzuata uygun olmadığını tespit etti 

Aydın’da 660 akaryakıt sayacının ölçüler ve ayarlar kanunu kapsamında inceleyen yetkililer, 30’unun uygun olmaması nedeniyle damgalanmadığı bildirildi. Şikayet üzerine 63 su sayacında incelemelerde bulunan Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü görevlileri, 17 tanesinin uygun olmadığı belirlendi. Yapılan bütün denetlemelerde kusurlu bulunan firmalara yaklaşık 112 bin 500 lira idari para cezası kesildi. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum