Kuyucaklı istemiyor şirket diretiyor

Kuyucaklı istemiyor şirket diretiyor
ABONE OL
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce, Kuyucak’ta yapılaması planlanan ancak yöre sakinlerinin karşı çıktığı biyometanizasyon tesisi ile ilgili 10 Temmuz’da inceleme ve değerlendirme toplantısının yapılacağı açıklandı. 

(MURAT TAN ) Kuyucak'ın Çobanisa Mahallesi'nde Energrom şirketi tarafından, hayvan gübrelerinin biyogaz eldesi ile elektrik enerjisine çevrilmesi projesi olan, Kuyucak Biyometanizasyon Tesisi kurulumuyla ilgili nihai sona yaklaşılıyor. 

BAŞKAN ERTÜRK DE ATIK TEMİN EDECEK

Kuyucak  Belediye Başkanı Metin Ertürk’e ait süt hayvancılığı işletmesinden de günde ortalama 8 tonluk atık alımı yapılmasının planlandığı biyometanizasyon tesisinin kurulumuyla ilgili 10 Temmuz’da yapılacak olan inceleme ve değerlendirme toplantısının ardından nihai karara varılacağı öğrenildi. Tesisin yapılacağı Çobanisa Mahallesi’nde, mahalle muhtarı Şehmuz Mızrak başta olmak üzere, halkın geniş kesiminin karşı çıktığı projeyle ilgili toplanacak olan inceleme ve denetleme komisyonu, kamu kurum ve kuruluşlarıyla üniversitelerden gelen görüşler doğrultusunda tesisin kurulumunu yeniden değerlendirmeye alacak. Komisyonunun değerlendirmesinin ardından tesisinin kurulup kurulmayacağı da netlik kazanacak ve çıkan sonuç kamuoyuyla paylaşılacak. ÇED raporunda önemli eksiklik ve yanlışlıklar yoksa, komisyon çalışmaları sonlanarak ÇED raporuna son hali verilecek. ÇED raporunda önemli eksiklikler varsa da ÇED süreci durdurulacak. 

MAHALLELİLER KARŞI ÇIKMIŞTI

Öte yandan proje hakkında bilgi verilmesi için Aydın Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ve şirket görevlileri de 13 Ekim 2018’de Çobanisa Mahallesi'nde, halkın katılım toplantısı gerçekleştirmişti. Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı toplantıda mahalle sakinleri adına konuşan Çobanisa Mahalle Muhtarı Şehmuz Mızrak, “Bu hayvan gübresini nerden alıyorsanız, gidin fabrikanızı oraya yapın. Jeotermalciler buraya geldiğinde bize eksik söylediler geldiler buraya, işte sıcak suyu serada, ısıtmada kullandıracağız. Allah aşkına zarardan başka hiçbir şeyi yok. Nefes alamıyoruz ya. Aynı şey biyogaz tesisinde de olacak" demişti.

Planlanan proje kapsamında, 2,4 MWe'lik Kuyucak Biyometanizasyon Tesisi'ne gelecek olan atıkların biyolojik olarak parçalanması sağlanacak. Büyükbaş hayvan atıklarının biyolojik olarak parçalanması esnasında açığa
çıkacak olan biyogaz ise tesiste bulunan ünitelerde elektrik ve ısı üretimi için kullanılacak.

kuyucakli-istemiyor-sirket-diretiyor-113385-896db917b93675c3b7d28778f9da6b3f.jpgkuyucakli-istemiyor-sirket-diretiyor-113385-897f940e701542931e3dfe01a0acf5a8.jpegkuyucakli-istemiyor-sirket-diretiyor-113385-3745b63dfc9ec10823b276af59de0149.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.